Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Daughter - Not To Disappear | musik.guide.dk

Anmeldelse af Daughter - Not To Disappear

Trioen Daughter fremstår sammentømret på nyt album med flere spændingsfelter.

Rock
Daughter
Not To Disappear
4AD

Udklip.JPG

Albumtitlen kredser om ikke at forsvinde. Men Londonbandet Daughter gør på det nye album, ”Not To Disappear”, ikke desto mindre en dyd ud af at forsvinde ind i musikken – blive opslugt og én stor organisme.

Rocktrioen fik sit gennembrud med albummet ”If You Leave” i 2013, hvor sangerinden Elena Tonra, guitarist Igor Haefeli og trommeslager Remi Aguilella optrådte på festivalen Northside i Aarhus. Dengang fremstod gruppen som et lidt genert og meget venligt bekendtskab. Elena Tonra takkede mange gange publikum og sagde pæne ting.

Dengang dyrkede Daughter den blå stemning i musikken. Det gør trioen stadig, men det virker, som om striben af koncerter har gjort bandet optaget af at skabe et mere kraftfuldt udtryk, som bedre vil kunne klare sig foran et publikum.

Uskyld og støj

Meget apropos hedder første nummer ”New Ways”, der begynder stille, men langsomt får både mere krop og sjæl og besidder en vekselvirkning mellem Tonras unge, uskyldsramte stemme, en støjguitar og tunge trommeslag.

På ”Doing The Right Thing” synger Tonra om at elske, få børn, miste sin forstand, miste sine børn, miste sin elskede og ende med at sidde helt stille. Man lytter efter, hvordan dramaet udspiller sig, og man kan bevare fokus, fordi musikken ikke overdramatiserer fortællingen. Det er flot gjort.

Andre steder formår Daughter ikke at give ord og musik en lignende sammenhængskraft.

Men overordnet set er det nye album med Daughter et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Anmeldelse: Choir Of Young Believers: Rhine Gold

27-02-2012: Danske Choir Of Young Believers har med titlen og musikken på det nye vellykkede album ikke berøringsangst over for Richard Wagner, Dead Can Dance, Talking Heads og Take That. Styrken er, at den forvalter den store arv både samvittighedsfuldt og opfindsomt. Læs artikel

Anmeldelse: Feist: Metals

05-10-2011: Feist fik sit store gennembrud med albummet ”The Reminder” og sangen ”1234”. Nu er hun tilbage med en stærk plade med fine referencer til Kate Bush, Joni Mitchell og Neil Young. Læs artikel

Anmeldelse af Mew - + -

25-04-2015: Mews kringlede rock er tilført et adrenalinsusende skud pop. Læs artikel

Anmeldelse af TV-2 - Det gode liv

02-03-2015: TV-2 reducerer samarbejdspartnere til statister på stilrent album. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...