Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Darkness Falls - Dance And Cry | musik.guide.dk

Anmeldelse af Darkness Falls - Dance And Cry

Dystre 1980’er-stiløvelser fra dansk duo.

ROCK/POP
DARKNESS FALLS
DANCE AND CRY
A:larm Music

B971924372Z.1_20150315181012_000+G2RJSIAT.1-0.jpg

»Darkness my old friend,« lyder første linje i en ny sang fra den danske duo Darkness Falls. Nummeret hedder tilmed ”Darkness Falls”. Så bliver det ikke meget mørkere, og man skal ikke lade sig narre af sammenfaldet med den berømte strofe fra Simon & Garfunkel.

Josephine Philip og Ina Lindgreen spiller på det nye album ikke guitar-blød rock med 1960’er-vibrationer. Darkness Falls dyrker derimod dunkle 1980’er-klange med manende guitar/bas-figurer som hos New Order og ceremoniel dysterhed a la The Cure. Læg dertil ensomme synth-bølger, industrielt tørre beats og alvorsfulde pigestemmer, og så er den ret coole stiløvelse komplet.

International bevågenhed

Darkness Falls’ debutalbum ”Alive In Us” var anderledes organisk – men også meget stiliseret – og duoen har tiltrukket sig international opmærksomhed. Det kan flere af de bedste nye sange bygge videre på.

Titelnummeret er f.eks. fængende med varieret syntetisk fremdrift og forvrænget guitar tilsat et traditionelt refræn sunget med kronisk kølig distance. Også selv om sangerinden indvier os i, at hun har tænkt sig at blive fuld og skæv.

Den poserende og stivnede anspændthed bliver en begrænsning på ”Dance And Cry”, hvor der savnes bare en smule blussen i de vampyr-blege kinder – i stil med det impulsive spræl, der løftede duoens 2011-hit ”Hey!”.

Samtidig hæmmes albummet af sange, der faktisk fortjener at forblive i mørket: fragmentet ”Paradise Trilogy I” og den lineært flade ”My Father Told Me (He Was Wrong)”.

Anmeldelse af Mew - + -

25-04-2015: Mews kringlede rock er tilført et adrenalinsusende skud pop. Læs artikel

Anmeldelse af TV-2 - Det gode liv

02-03-2015: TV-2 reducerer samarbejdspartnere til statister på stilrent album. Læs artikel

Anmeldelse af Love Shop - Kærlighed og straf

20-10-2014: Der er kryptisk stilstand i Love Shop, mens Rasmus Walter prøver at holde hitkarrusellen kørende. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...