Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Cat Power - Voxhall, Aarhus | musik.guide.dk

Hun gjorde ikke en kat fortræd – kun sangene

Stemmen er i særklasse, så hvorfor ikke bare synge? I Aarhus bød amerikanske Cat Power på amputerede sange og usammenhængende småsnak.

Rock
VoxHall, Aarhus:
Cat Power
Lørdag

Hun gør ikke en kat fortræd, den 42-årige amerikanske sanger Chan Marshall, der indspiller og optræder under kunstnernavnet Cat Power. Hun trampede til gengæld på egne sange, da hun lørdag aften indledte sin soloturné på det aarhusianske spillested Voxhall, hvor hun – alene på scenen – vekslede mellem guitar- og klaverspil.

Hun sang smukt i visse passager, men det opvejede ikke de utallige afbrydelser.

"Lyden distraherer mig," mumlede hun på et tidspunkt og klimtede ubehjælpsomt i tangenterne som et barn, der for første gang prøvede kræfter med ”Æblemand.”

De tekniske fejl var ikke det værste. For os i salen var det mindst lige så distraherede, at sangeren mindst 100 gange undskyldte for at glemme tekster, for at spille forkert eller for sin blotte tilstedeværelse på Voxhall. Og så var der de lange pauser mellem numrene, som hovedpersonen udfyldte med usammenhængende mumlen om drukture og tyverier fra supermarkeder. Først var det bare mærkeligt, så blev det irriterende, og til sidst decideret pinagtigt.

Jo, pludselig var der smukke øjeblikke som ”Names” og ”Good Woman” fra mesterværket ”You Are Free” (2003), men så mistede sangeren atter koncentrationen, som om hun ikke troede på sit eget materiale.

Imponerende katalog

Chan Marshall råder over et imponerende sangkatalog, men man kan diskutere, om materialet er stærkt nok til at blive spillet uden band. Det fandt vi desværre ikke ud af lørdag aften, for hovedpersonen gav ikke sine sange en chance. Hvorfor koncentrerede hun sig ikke om musikken og gjorde et helhjertet forsøg på at gennemføre blot et par numre uden afbrydelser? Så hun slet ikke, at mange rystede på hovedet og udvandrede? To timer inde i det langtrukne optrin var seancen forbeholdt inkarnerede fans, hvoraf få stædigt jublede efter hvert fejlskud.

Nu gik det ellers lige så godt. Det seneste album – ”Sun” (2012) – fungerer som karrierens hidtil mest succesfulde album, og det forlyder, at hun omsider er blevet sit omfattende stof- og alkoholmisbrug kvit. Fra scenen bestilte sangeren, som afslørede, at hun var gravid i fjerde måned, da heller ikke whisky, men ginger ale i baren.

Men ædruelighed er ikke nok.

På scenen skal en kunstner gerne tilføre sit materiale noget nyt, som ikke findes på studieindspilningerne. Og hvis det nye blot er host, bandeord og utallige undskyldninger, så kan det være lige meget. Cat Power og hendes publikum havde været bedre tjent med, at hovedpersonen havde afspillet sine plader over spillestedets lydanlæg. Over de kommende dage vil avisens udsendte lytte intenst til album som ”You Are Free” (2003) og ”The Greatest” (2006) og minde sig selv om, hvor god en kunster, Cat Power kan være. I hvert fald i studiet.

Anmeldelse af Cat Power i Koncertsalen, DR-Byen

09-08-2013: Rock: Cat Power er som katten med ni liv. Den excentriske sangerinde kommer hele tiden tilbage efter kaos i karrieren og privatlivet. I Koncertsalen viste amerikaneren god form, men hun var til tider også lidt sær. Læs artikel

Anmeldelse af Ryan Adams - Falconer Salen, Frederiksberg

10-03-2015: Da en sangerinde blev forhindret, klarede Ryan Adams selv opvarmningen. Læs artikel

Anmeldelse af Love Shop i Amager Bio

03-12-2012: Love Shop rundede vinter-turnéen af i sit højtbesungne København. Bandets ”Copenhagen Dreaming” gik lørdag i opfyldelse. Læs artikel

Anmeldelse: Arcade Fire (Ballerup Super Arena)

28-08-2011: Koncertoplevelsen med Arcade Fire blev i høj grad ødelagt af dårlige lydforhold og elendig service. Læs artikel

Anmeldelse: Bob Hund (Store Vega, København)

02-04-2011: Den skånske sekstet Bob Hund har udgivet et nyt album og har besøgt København med sin vanlige galskab. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...