Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
C.V. Jørgensen (Medium Rare Sessions, VoxHall,.. | musik.guide.dk

C.V. Jørgensen (Medium Rare Sessions, VoxHall, Århus Festuge)

<p> C.V. Jørgensens tilbagevenden til livescenen var så overbevisende, at han kunne tillade sig at spille den samme koncert tre gange i Århus Festuge. </p>

Medium Rare Sessions, VoxHall

Århus Festuge

C.V. Jørgensen

Tirsdag aften

Kan man slippe af sted med at give den samme koncert i den samme by tre gange inden for en uge? Spille de samme otte numre i samme rækkefølge og komme med de samme bemærkninger mellem numrene?

Ja, 59-årige Carsten Valentin Jørgensen kan. Når tekst, musik og personlig optræden går op i en højere enhed som her, kan man optræde mange gange med det samme repertoire uden at kede de fans, som vælger at købe billet til mere end én koncert.

Ret skal være ret, C.V. Jørgensens tre festugekoncerter var ikke 100 pct. identiske. Den første - under sidste uges uofficielle åbning af Århus Festuge - blev overgået af den anden, hvor den tidligere Belle & Sebastian-sangerinde Isobel Campbell løftede ”Skygger af skønhed” med smukt cellospil.

Og denne - den tredje - står tilbage som den ultimative koncert med C.V. Jørgensen.

Sangeren var i topform og lignede på ingen måde en mand, der netop er vendt tilbage til livescenen efter syv års koncertpause.

Det var ikke i den direkte kommunikation med publikum, at sangeren rykkede sig i forhold til de øvrige festugeoptrædener.

»Hvor ser I godt ud,« bemærkede han indledningsvist, som så mange gange før.

»Skal vi nappe én mere, nu vi er her,« spurgte han ledende efter det første nummer, en blændende version af ”Blåt blod til alle”.

Lidt mere af det hele

Nej, det var C.V. Jørgensens omgang med materialet, der løftede koncerten op blandt de bedste, jeg har oplevet i meget lang tid.

Sent tirsdag aften fik vi lidt mere af det hele. C.V. Jørgensen smagte lidt mere på ordene og brugte i bogstaveligste forstand større armbevægelser, når bandet DeSoto Caucus i få velvalgte passager fik plads til at rocke igennem.

Den plads gav C.V. Jørgensen tirsdag aften, hvor han ind imellem trådte et par skridt væk fra mikrofonstativet og lod bandet gøre arbejdet færdigt. Især orgeloraklet Palle Hjort tog uden tøven imod invitationen til at larme. Han skubbede båden helt ud og kastede hovedet fra side til side, som var han bange for, at han aldrig igen ville få chancen for at akkompagnere en sanger som C.V. Jørgensen.

Også Giant Sand-sangeren Howe Gelb, som ved de to tidligere koncerter havde forholdt sig tavs bag klaveret, blev på et tidspunkt så begejstret, at han måtte give et lille brøl fra sig.

Bandet er sekundært

Nu var det ikke Bruce Springsteen og hans E Street Band, vi var til koncert med. På VoxHall var bandet sekundært i en optræden, hvor C.V. Jørgensens poesi var altdominerende. Sangskriveren brugte forholdsvist få ord, men de var så velvalgte, at flere gæster stod med tårer i øjnene, mens andre omfavnede hinanden i glæde over genhøret med endnu et yndlingsnummer.

Jeg fristes til at citere fra alle otte numre, men nøjes med dette sidste vers fra finalen ”Det sir’ sig selv”.

Det er sent, og det er vinter

solen går til psykolog

og månen fulder rundt

blandt troløshed og status quo

Historisk festugekoncert

Intet var middelmådigt, da C.V. Jørgensen besøgte Århus Festuge. Hans tre koncerter - især denne finale - vil stå tilbage som et højdepunkt i festugehistorien.

Sangfuglen Antony Hegarty fik publikum til at juble i respekt i Musikhuset Aarhus i 2006, lokale Under Byen var skræmmende gode på Århus Rådhus året efter, og Lambchop-sangeren Kurt Wagner fyldte Studenterhuset med vellyd i 2008. Tirsdagens koncert med C.V. Jørgensen var større end noget andet, jeg har oplevet i festugen.

Og C.V. Jørgensen kunne selv mærke det. Han vidste, at den var hjemme. At hans tilbagevenden til livescenen havde været en succes for folk på begge sider af scenekanten. Da han havde sunget omkvædet i finalen ”Det sir’ sig selv” for sidste gang i denne ombæring, trådte han et skridt tilbage og løftede armene i sejrsrus.

Nu kan vi blot håbe, at denne sejr kaster et nyt album og flere koncerter af sig. Vi har ikke fået nye sange fra C.V. Jørgensen siden ”Fraklip fra det fjerne” fra 2002, men noget nyt skulle efter sigende være på vej.

Tag dig blot god tid, C.V. Hvis kvaliteten er lige så høj som i festugen, venter vi gerne.

Det spillede C.V. Jørgensen under sine tre koncerter i Århus Festuge.

  • Blåt blod til alle
  • Spildte bedrifter
  • Florafobi
  • Ude af sync
  • Skygger af skønhed
  • Det regner i mit hjerte

Ekstranumre:

  • På gyngende grund
  • Det si’r sig selv

Anmeldelse: C.V. Jørgensen (Store Vega)

16-05-2010: Den første af fem udsolgte koncerter i Store Vega i København blev en stor oplevelse.

Læs artikel

Anmeldelse: C.V. Jørgensen (Scandinavian Congress Center)

15-05-2010: C.V. Jørgensen var i fin form i Århus, men matchede ikke sidste års festuge-shows.

Læs artikel

Anmeldelse: C.V. Jørgensen (Bøgescenerne)

07-08-2010: Den tilbagevendte sanger C.V. Jørgensen var usædvanligt rockende i Skanderborg.

Læs artikel

Anmeldelse af Father John Misty - Store Vega, København

18-11-2015: Den 34-årige Father John Misty underholdt med sine tankevækkende og iørefaldende sange. Han var desuden til knæfald og sjov snak til den udsolgte koncert i København. Læs artikel

Anmeldelse: C.V. Jørgensen koncertfilm

03-09-2010: Århus Festuge har produceret en flot og vellydende koncertfilm på baggrund af sidste års eksklusive koncerter med C.V. Jørgensen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...