Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Bryan Ferry: Olympia | musik.guide.dk

Bryan Ferry: Olympia

Bryan Ferry stiller på nyt album op med et imponerende hold af stjernemusikere. Han kan dog ikke helt gentage succesen fra ”broderpladen”.

POP/ROCK

Bryan Ferry:

Olympia

Virgin Records/EMI Music

UDKOMMER I DAG

For 25 år siden udgav Bryan Ferry lp'en ”Boys & Girls”, der med sine ekstravagante konstellationer af dansemusik og rocklyd gik ind som nummer 1 i hjemlandet og gav Roxy Music-stjernen karrierens største succesoplevelse i USA.

Nu hjemsøger den 65- årige sanger det præcis samme univers efter på sit seneste album at have fortolket en række Bob Dylan-sange.

På ”Boys & Girls” var der to fotomodeller på coveret. På ”Olympia” er det stjernemodellen Kate Moss, der pryder coveret.

Den gamle plade blev indspillet i samarbejde med bl.a. Rhett Davies og Bob Clearmountain. Disse prominente producere er også med denne gang.

De blegner dog over for stjernerækken af musikere: Der er guitaristerne David Gilmour og Nile Rodgers, som også deltog dengang. Det samme gjorde bassisten Marcus Miller, der spiller en afgørende rolle igen.

Mark Knopfler er skiftet ud til fordel for Radioheads Jonny Greenwood. Flea fra Red Hot Chili Peppers og Mani fra Primal Scream spiller bas, og så medvirker Roxy Music-holdet inklusive Brian Eno flere steder.

Slidte blodbaner

Det er næsten for godt til at være sandt. Sandheden er da også, at det nye opus ikke har helt samme kunstneriske klasse som den voksne musikalske bror.

”Olympia” kommer godt af sted med ”You Can Dance”, hvor der på et muskuløst groove af trommer og bas praktiseres guitar-armbevægelser, der egentlig hører hjemme i stadionrocken.

Men man kan finde det jordnære i Bryan Ferrys vokale kropssprog, hvor der er smerte og længsel i de slidte blodbaner. Man ser for sig en ældre mand komme til et sted med skønne kvinder. Han kender omgivelserne, alligevel er alt forandret.

Samme stemme, samme stemning opleves på ”Alphaville”, mens ”Me Oh My” med Gilmour og Eno som primære skikkelser spiller på det uforløste. Med held.

Mindre skrøbeligt

Med ”Shameless” vil Bryan Ferry i et samarbejde med den elektroniske duo Groove Armada finde sin vej til tidens dansegulv. Men her burde han have prioriteret at bidrage med en mere frigjort vokalpræstation, som kunne have matchet de kvindelige korsangere, der i stedet får en hovedrolle.

På coverversionen af Larry Beckett og Tim Buckleys poetiske bølgebryder ”Song To The Siren” virker vokalarbejdet netop mindre skrøbeligt, hvilket gavner nummerets position på et album, der med det smukke midnatsmoment ”Tender Is The Night” ender så langt fra indledningen, som det lader sig gøre med Bryan Ferry.

Derfor er man klar til at begynde forfra med ”You Can Dance”.

Anmeldelse af Bryan Ferry i Mølleparken, Sønderborg

01-09-2013: Koncertanmeldelse: Bryan Ferry har gang i et 1920'er-trip, men han fik hurtigt ørerne ud af tidsmaskinen i Sønderborg og gav en kvalitets-opvisning. Læs artikel

Anmeldelse: Sanne Salomonsen: Tiden brænder

14-11-2011: Den klanglige foryngelseskur, som hun trækkes igennem, gør hende til kedelig musikalsk metervare. Læs artikel

Anmeldelse: The Storm: Rebel Against Yourself

26-08-2011: The Storm kan beskyldes for at stjæle fra både Abba og U2. Men den danske duo fortjener ros for at vælge en mere poppet og danseorienteret lyd. Læs artikel

Anmeldelse: Trentemøller: Latenighttales

29-05-2011: Trentemøller har allerede eksponeret sin musiksmag på ”Harbour Boat Trips”, så vi ved, at den danske superstar dj er bredt og alternativt funderet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...