Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Bon Iver: Bon Iver | musik.guide.dk

Bon Iver: Bon Iver

Justin Vernon alias Bon Iver forsøger med nyt album at finde vejen videre fra den succesfulde debut. Det står hurtigt klart, at han kun er et menneske.

ROCK

Bon Iver:

Bon Iver

4AD/Playground Music

Er udkommet

Debutalbummet ”For Emma, For Ever Ago” kom til verden i en hytte ude på landet i USA og blev oprindeligt udgivet på egen hånd af Justin Vernon alias Bon Iver.

Det nye opus, som er indspillet over et par år, har så mange musikanter involveret, at de umuligt kunne have været i hytten på samme tid.

En del af magien er altså allerede forduftet, før man har hørt en eneste tone. Det nye album er meget mere normalt end det første, som kom til Vernon med folkrock, fordi han var nødt til at materialisere sine følelser og tanker om frihed, ensomhed, kærlighed, hjertesorg og afsavn.

Kun et menneske


Det nye album, præget af country, rock og pop, er skabt under ledelse af Vernon, vel vidende at der vil være en masse mennesker, der forventer noget særligt et eller andet sted mellem det velkendte og nyskabende.

Hans svar på forventningerne er ikke blevet en musikrevolution.

I stedet består albummet af nogle meget ambitiøse, mere eller mindre vellykkede stemningsfulde arrangementer, der lægger op til såvel beundring som eftertanke hos modtageren, og som man vil kunne være i selskab med i lang tid.

Men ”Bon Iver” giver ikke forståelsen af (rock-)musik en ny dybere mening. Manden er kun musiker, sanger med falsetlignende vokal og menneske, og de muligheder, som succesen har givet ham, administrerer han ikke hver gang lige vellykket. Afslutningsnummeret ”Beth/Rest” står således som et spøjst ekko af den ufarlige, oppustede rock, som prægede lydbilledet i 1980'erne.

Kurs mod noget større?


At ophøje Bon Iver til noget unikt på grund af det nye opus er også på kanten, når man lytter til den første single, ”Calgary”.

Vidste man ikke bedre, kunne dette rocknummer med en forløsende iørefaldende kvalitet have været indspillet af forsanger Chris Martin og resten af britiske Coldplay.

Det er der ikke noget galt i for mig. Inkarnerede fans af Bon Ivers debutplade spekulerer nok over, om amerikaneren har kurs mod den størrelse succes, som Coldplay har, med alt hvad det indebærer af koncerter i store ucharmerende indendørs arenaer, på stadioner og festivalernes største scener.

Og hvorfor ikke?

Anmeldelse af TV-2 - Det gode liv

02-03-2015: TV-2 reducerer samarbejdspartnere til statister på stilrent album. Læs artikel

Anmeldelse: Isobel Campbell & Mark Lanegan: Hawk

22-08-2010: Isobel Campbell er ikke bare en køn pyntegenstand ved siden af mørkemanden Mark Lanegan. Læs artikel

Anmeldelse: The Dead Weather: Sea Of Cowards; Karen Elson: The Ghost Who Walks

11-05-2010: Jack White og Karen Elson er ægtepar og aktuelle med nye gode skiver. Jack White gør det bedst med The Dead Weather.

Læs artikel

Anmeldelse: Niels Skousen: Lyt til din coach

29-03-2010: Den erfarne sanger og sangskriver magter på sit nye, stærke album "Lyt til din coach" at betragte verden på afstand og bringe lytterne tæt på med præcise, poetiske tekster.

Læs artikel

Anmeldelse: Mary Gauthier: Genesis (The Early Years)

13-08-2008: Er man til americana-sanger og sangskriver Lucinda Williams, bør man også lytte til Mary Gauthier. Hun befinder sig på samme hylde og beskriver selv stilen rammende som “country noir“. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...