Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Bob Hund: Folkmusik för folk som inte kan.. | musik.guide.dk

Bob Hund: Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk

<p> Den skånsksyngende stockholmske sekstet er tilbage. Det samme kan man ikke sige om dens tæft for musikalsk galskab. </p>

Bob Hund:

Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk

Border/A:larm

Dette skulle være et comeback, men desværre ønsker man, at Bob Hund ville leve op til sin egen sangtitel "Bli aldrig som oss, bli värre!" – for dette er ikke så slemt, galt eller skævt som i 1990'erne, da det uhøjtidelige svenske band charmede sig ind i tusindvis af skandinaviske hjerter.

Tilløbene er der, men ideerne ikke bliver ført ud i livet, den skingre skånske sang og den ledsagende musik har fået en alvorlig klang – ja, påstanden herfra skal være, at sekstetten både tager sig selv for seriøst og ikke seriøst nok.

Cykles i cirkler

Galskaben tangerer anstrengt desperation, rytmen er stampende, tung og monoton, og efterhånden, som vi kommer hen på pladen, lyder det mere i retning af det electronica-inspirerede sideprojekt Sci-Fi Skane end som det Bob Hund, vi engang kendte, og som alle mærkværdigheder til trods måtte gå for at være en slags rockorkester.

Nu cykles der rundt i cirkler – sangene og udførelsen af dem ville formentlig være kasseret af Bob Hund før i tiden og såmænd også af Sci-Fi Skane.

Døde undervejs

Måske er der arbejdet for længe og for grundigt med numrene, så de er døde undervejs, men den teori modbevises alene af sangtitler, der ligner ubearbejdede spontane påfund – "Grönt ljus åt alla", "Världens bästa dåliga låt", "Tinnitus i hjärtat" osv.

Det kan være, at hunden blot trænger til at blive luftet. Det sker fra den 20. april med turnépremiere i Aalborg. Lad os håbe, at vanviddet da vil komme ind i et mere naturligt og uhøjtideligt leje. Det skal i hvert fald blive skønt at genhøre nogle af 1990'er-numrene.

Bob Hund

Dannet i Stockholm 1991. Medlemmer dengang som nu: Thomas Öberg, sang (på skånsk). Jonas Jonasson, synthesizer. Johnny Essing, guitar. Conny Nimmersjö, guitar. Mats Hellquist, bas. Mats Andersson, trommer.

Tidligere studiealbum

"Bob Hund" (1994)

"Omslag: Martin Kann" (1996)

"Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!!" (1998)

"Stenåldern kan börja" (2001)

Sideprojekter

Bergman Rock, engelsksproget studiealbum (2003)

Sci-Fi Skane: "Känslan av att jorden krymper växer" (2005)

Live i Danmark

  • Studenterhuset, Aalborg, 20. april
  • VoxHall, Århus, 21. april
  • Store Vega, København, 22. april

Anmeldelse: Bob Hund (Store Vega, København)

02-04-2011: Den skånske sekstet Bob Hund har udgivet et nyt album og har besøgt København med sin vanlige galskab. Læs artikel

Anmeldelse: Neil Young With Crazy Horse: Americana

12-06-2012: Det virker, som om Neil Young på sit nye album forsøger at strangulere numre fra den amerikanske sangskat. Læs artikel

Anmeldelse: Placebo: The Hut Recordings

30-06-2009: Placebo var bedst i 1990’erne. Det understreger trioen med grundigt bokssæt bestående af ni cd’er og en dvd.

Læs artikel

Anmeldelse: Manic Street Preachers: Journal for Plague Lovers

17-05-2009: Med tekster af forsvunden guitarist udgiver Manic Street Preachers værdig opfølger til 15 år gammelt hovedværk.

Læs artikel

Anmeldelse: PJ Harvey & John Parish: A Woman A Man Walked By

27-03-2009: Der er både skønsang og skingert skrigeri i PJ Harveys vellykkede samarbejde med sangskriveren John Parish.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...