Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Bob Dylan - Amfiscenen, Aarhus | musik.guide.dk

Anmeldelse af Bob Dylan - Amfiscenen, Aarhus

Koncertanmeldelse: Bob Dylan fortsætter med held relanceringen af sig selv. Men en stor del af publikum i Aarhus stod af undervejs.

Amfiscenen, Aarhus:

onsdag

Bob Dylan

Sangene har for længst bevist deres værd.

Bob Dylans bedste numre er blevet fortolket af så mange bands og solister, at alene dét må være et afgørende argument for sangenes uopslidelige kvalitet.

Men Bob Dylans egen forvaltning af sangskatten står mere til diskussion, for som koncertnavn er han er berygtet for jævnligt at udsætte sine musikalske frembringelser for en sjusket, henkastet og ind imellem stedmoderlig behandling.

Men Dylan har i nyere tid relanceret sig selv med strukturerede sætlister. Hans band er stramt sammenspillet, og rock-poeten, som har været kendt som noget af en humørsyg gnavpot, er blevet diskret imødekommende overfor sit publikum.

Rene åbenbaringer

Første halvdel af koncerten foran de 5.500 fremmødte i Aarhus var egentlig fremragende. Men alligevel endte koncerten temmelig flad og uforløst, og en meget stor del af publikum forlod amfiscenen, før koncerten var slut.

Der var flere forklaringer. Den nye udgave af Bob Dylan spiller langt overvejende numre fra sine nyere album, og det fremmedgjorte nok helt grundlægggende en del gamle fans, som skumlede over manglen på velkendte, gamle sange. Men en forsinkelse på en time – som gjorde at koncerten først sluttede over midnat – gavnede bestemt heller ikke sagen. Endelig var de mange afdæmpede og fintmærkende udgaver af Dylans nyere sangkatalog rigtig gode. Men det tilbagelænede niveau blev i længden også for meget af det gode. Benene blev tunge og kedsomheden satte ind. Og så virkede det næsten demonstrativt, at selv de to klassiker-ekstranumre, ”All Along the Watchtower” og ”Blowin' in the Wind”, blev radikalt omarrangeret til tys tys-udgaver.

Udbredt skuffelse

De Dylan-disciple, der bevarede tålmodigheden med den evigt uforudsigelige sangskriver, kunne dog lade sig forføre af fortræffelige indslag, og den velafstemte lyd gjorde det rent faktisk nemt at dechifrere og nyde Dylans krasse patina-croon. Det gjaldt bl.a. den organisk livlige og humoristisk resignerede ”Things Have Changed” og den råt rock-groovende ”Love Sick”. Og ikke mindst den grænseoverskridende, smertelige ballade ”Forgetful Heart” var så smuk, at den næsten ikke var til at bære.

Det var en værdig Bob Dylan, vi mødte onsdag i Aarhus.

En kaospilot, der var landet, og som ikke var tynget af nogen form for forceret rastløshed eller surmuler-attitude.

Men det var også en så afdæmpet relancering af Bob Dylan, at han sendte en stor del af sit publikum på regulær flugt fra den tiltagende kedsomhed i sidste halvdel af koncerten.

Nyhed: Bob Dylan klar med sjældenheder

25-08-2010: Hvis man bedst kan lide den berømte solist med akustisk guitar og mundharmonika, så er der godt nyt i vente. Læs artikel

Anmeldelse: Steffen Brandt: Baby Blue

14-11-2009: Der går ikke noget af Steffen Brandts personlighed, fordi han fortolker den berømte amerikanske sangskrivers musik. Tværtimod.

Læs artikel

Anmeldelse af Bob Dylan - Falconer Salen, Frederiksberg

09-10-2015: Den 74-årige Bob Dylan sang i Falconer Salen på Frederiksberg, så det var til at forstå, og han dyrkede sammen med sit stærke band det iørefaldende udtryk. Læs artikel

Anmeldelse af Bob Dylan i Falconer Salen

16-10-2013: Den berømte sangskriver stod for flere stærke momenter i Falconer Salen. Men der var også tidspunkter, da hyggen og den lidt for letbenede underholdning blev for dominerende. Læs artikel

Anmeldelse: Bob Dylan og Mark Knopfler (Malmø Arena, torsdag aften)

04-11-2011: Der var masser af danskere til koncerten i Malmø med Bob Dylan og Mark Knopfler. Men der blev aldrig tale om nogen stor oplevelse. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...