Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Beach House - Depression Cherry | musik.guide.dk

En smuk facade er aldrig nok

Amerikanske Beach House formår ikke at løfte karrieren et trin op med nyt album.

Rock
Beach House
Depression Cherry
Bella Union

Fredag den 13. november giver duoen Beach House koncert i Store Vega i København. Koncerten er allerede udsolgt. Det betyder tydeligvis ikke noget for fanskaren, om det album, som udkommer nu, er godt. Det er rigeligt, at Beach House melder sin ankomst. Det kan så meddeles, at det nye album ikke er specielt overbevisende.

Adresse til Storbritannien

Beach House består af franskfødte Victoria Legrand, der synger dybt og lidt højt og spiller keyboard, og guitarist Alex Scally, der er fra Baltimore, USA. Men duoen dyrker en stil, som adresserer sig direkte tilbage til ikke mindst britiske bands som Cocteau Twins og This Mortail Coil, der i 1980’erne og 1990’erne vakte de store og svære følelser og kolorerede drømme med smukke, til tider hypnotiske arrangementer og produktioner.

Der var dog indimellem en tendens til, at der bag de kunstneriske stemninger manglede forløsning. Den problemstilling huserer også på Beach Houses nye opus.

Begyndelsen er godkendt mere end opsigtsvækkende med de iørefaldende skikkelser ”Levitation”, ”Sparks” og ”Space Song”, der lyder som titelsangen til den nye omgang af serien ”Twin Peaks”. Men herfra er det, som om duoen ikke har haft de store eller rigtige ideer.

Velkendt terræn

Derfor fremstår flere numre som stiløvelser i velkendt terræn uden den store effekt. En smuk facade kan være tiltrækkende, men der skal være noget bagved. Ellers ender det som muzak og en trang til at krybe under slumretæppet.

Ideen med på ”PPP” at opsøge 1960’ernes pigepop formår duoen heller ikke at realisere rigtigt spændende.

Anmeldelse af David Gilmour - Rattle That Lock

18-09-2015: Der hersker god ro og orden på stemningsfyldt nyt album med David Gilmour. ”Rattle That Lock” og ”Today” pynter på en plade med få instrumentalnumre. Læs artikel

Anmeldelse af Florence and The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful

31-05-2015: Florence Welch og Major Lazer gør god reklame for sommerens festivaloptrædener. Læs artikel

Anmeldelse af Lars H.U.G - 10 sekunders stilhed

03-11-2014: Lars H.U.G. er på prægtig comeback-kurs. Så spænder han ben for sig selv. Læs artikel

Anmeldelse: Gorillaz: The Fall

26-04-2011: Damon Albarn beviser med det aktuelle Gorillaz-album, at det kan betale sig at lave musik, mens man turnerer og venter på at give den næste koncert. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...