Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Alabama Shakes - Sound & Color | musik.guide.dk

Nu er de værd at tro på

Alabama Shakes blev for tre år siden udskreget som det helt store. Og skuffede fælt.

Rock/Soul
Alabama Shakes
Sound & Color
Rough Trade Records

Hvad sker der lige her? Alabama Shakes fra Athens i Alabama er blevet genfødt som et orkester, der er værd at regne med og stole på.

Gruppen brød igennem med sangen ”Hold On” for tre år siden. Det rockede og swingede, og forsanger Brittany Howard brølede løs, som om hun var i familie med Janis Joplin og Otis Redding. Men debutalbummet ”Boys & Girls” blev en skuffelse. Det store problem var, at den store, stærke sangerinde ikke fik hjælp til kunststykket af de tre mænd i bandet. Det lød flere steder, som om mandfolkene stod helt stille på flade fødder, mens de pligtskyldigt spillede den bestilte musik.

Ikke desto mindre blev pladen en kommerciel succes, som Alabama Shakes har forstået at benytte sig af i forbindelse med indspilningen af det nye album.

Livet virker sært

De har fået arbejdsro og brugt kræfter på sangskrivningen, og her er tekster, hvor der bliver kæmpet både for og imod, hvor livet virker sært, og der kræves betingelsesløs kærlighed.

Bandet har taget sig ordentlig tid til at kreere pladen. Et enkelt nummer er indspillet i United Recording i Los Angeles, resten er blevet til i Sound Emporium i Nashville. Her har f.eks. Johnny Cash, Kenny Rogers, John Denver, Al Green, R.E.M., Alan Jackson, Robert Plant, Alison Krauss, T-Bone Burnett. Taylor Swift, Elvis Costello, Willie Nelson og Don Henley arbejdet med musik med tykke rødder til blues, country, rock, pop, soul og gospel.

Ændrer på dramaturgien

Albummet er produceret af bandet sammen med Blake Mills, der tidligere har arbejdet sammen med så forskellige slags kunstnere som The Avett Brothers, Norah Jones og Lana Del Rey. Der har altså for band og producer været mange forskellige tangenter at spille på. Det kan høres – også fordi pladen er godt mikset af Shawn Everett.

På den soulprægede ”Gimme All Your Love” viser Alabama Shakes kvaliteter som et groovy sammenspillet band, der kan ændre på dramaturgien, hver gang Brittany Howard skifter vokalt temperament. Hun kan virke både ramt, klar til at tage over og slå fra sig.

Et smukt akustisk udtryk, som tilføjes strygere, præger den varmblodige ”This Feeling”, mens der florerer en soul- og strygerpræget lystighed på ”Guess Who”, selv om teksten bestemt ikke er for sjov:

»It’s been so hard for a girl like me (....)/All I really want is peace of mind/Why is everything so complicated«

Bagefter rystes oplevelsen med den næsten punkede ”The Greatest”, mens ”Shoegaze” er Alabama Shakes som et svedigt rockband, der konkurrerer med Kings Of Leon om kunderne. Lige bagefter på ”Miss You” lyder Howard i specielt begyndelsen som Nina Simone, mens den storladne ”Gemini” med sin indledning og cool neosoul-stil burde være titelsangen til den næste James Bond-film.

Alabama Shakes er med dette album blevet et band, man umiddelbart kan regne med i fremtiden.

Anmeldelse: Tom Jones: Spirit In The Room

20-05-2012: Tom Jones kan stadig brøle. Hans forsøg med sange af Leonard Cohen og Bob Dylan giver dog ikke for alvor mening. Læs artikel

Anmeldelse: Raphael Saadiq: Stone Rollin'

16-04-2011: Raphael Saadiq skruer op for den rå lyd og hilser på Chuck Berry, værner om arven efter Motown og vækker mindelser om Stevie Wonder. Men han vil mere end det. Læs artikel

Anmeldelse: Tom Jones: 24 Hours

02-12-2008: Tom Jones er aktuel med sit stærkeste album i en halv snes år. Pladen byder på bl.a. et Springsteen-covernummer og en sang skrevet af Bono og The Edge.

Læs artikel

Anmeldelse af Sleater-Kinney - No Cities To Love

19-01-2015: Sleater-Kinney har været væk i lang tid. Comeback-albummet står stærkt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...