Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Snoop Dogg - Bush | musik.guide.dk

Er han blot lidt doven?

Der står kun Snoop Dogg på albumcoveret. Men pladen ”Bush” er i lige så høj grad en helt anden mands værk.

Hiphop
Snoop Dogg
Bush
I Am Other/Columbia

Det er længe siden, man kunne tage Snoop Dogg alvorligt som innovativ rapper og udfordrende hiphopkunstner.

Han har i årevis fremstået som en amerikansk popstjerne, der med et godt øje til indtægtskilderne har ladet sig friste af de fleste chancer for et hurtigt hit, en sjov birolle i en filmkomedie som Ben Stiller og Owen Wilsons ”Starsky & Hutch” og en profitabel optræden i en reklame. Han har således i flere måneder været hovedperson i reklamerne for teleselskabet 3.

»Snoop Dogg har kant og attitude (...) Samtidig har Snoop Dogg en holdning til livet generelt og er ikke bange for at bryde grænser,« lød det fra 3, da kampagnen blev lanceret.

Hashrygende hyggeonkel

Det udsagn kan diskuteres. Snoop Doggs omtalte kant er i så fald mere blød end hård, og hans attitude er mere en ranglet hashrygende hyggeonkel, der uden de store konsekvenser indimellem bliver irettesat af ordensmagten, end en udfordrende og evigt nytænkende kunstner.

Når han bryder grænser, leger han lystigt med gode, gamle stilarter som reggae og funk, og når han igen vil være en del af hitparaden, allierer han sig med sin gamle makker Pharrell ”Happy” Williams, hvorefter de laver ”Bush”, der er et lille, lækkert firestjernet popalbum.

Én ting kan man ikke tage fra Snoop Dogg på et nummer som f.eks. ”Peaches N Cream”. Han har stadig en ubesværet, lækker rapstil, der nyder respekt hos bl.a. tidens store nye hiphopskikkelse Kendrick Lamar. Han gæsteoptræder på ”I’m Ya Dogg”, og så snart han begynder at rappe, stiger intensiteten og interessen.

Snoop Dogg har aldrig haft noget imod at lade andre stjæle en del af rampelyset. Han har optrådt med utallige stjerner i årenes løb, og på ”Bush” er Stevie Wonder, Gwen Stefani, T.I. og Nelly på gæstelisten, mens sangerne Charlie Wilson og Rhea Dummett, guitaristen Brent Paschke og multiinstrumentalisten Chad Hugo er gedigne gennemgående figurer. Faktisk må man flere gange spørge: Hvorfor har Snoop Dogg i den grad stukket hovedet i busken og overladt scenen til andre i de sprøde funk- og discoprægede produktioner? Er det mon dovenskab?

Med sikker hånd

”California Roll” begynder med Pharrell Williams som sanger og Stevie Wonders mundharmonika, før Snoop Dogg gør sin – ganske vist effektive – entré.

Det mønster gentager sig mere eller mindre på de i alt 10 numre, hvor Pharrell Williams med sikker hånd dyrker sin fascination af 1970’ernes og de tidlige 1980’eres iørefaldende groovy dansemusik. Williams forstærker denne følelse ved selv at synge med her, der og allevegne. Og når han skal puste ud, overtager Charlie Wilson fra The Gap Band, der er berømt for især funk- og disco-klassikeren ”Oops Up Side Your Head”.

Anmeldelse af Jokeren - Dansker

17-11-2014: Hitrapperen og tv-værten Jokeren gør comeback efter fem år, men ved ikke helt, hvor han skal hen. Læs artikel

Anmeldelse af Per Vers - DNA

05-05-2014: Landets bedste freestylerapper lyder skuffende lidt spontan på sit tredje album. Læs artikel

Anmeldelse af L.O.C. - Sakrilegium

03-02-2014: Rapperen Liam O’Connor er kongen i et univers spækket med sex, mørke og selvhad. Desværre er der bare ikke så pokkers meget plads til fornyelse i hans kongedømme. Læs artikel

Anmeldelse af Eminem - The Marshall Mathers LP 2

05-11-2013: Hiphop: Verdens mest populære rapper Eminem viser storform på sit nye og stærkt underholdende album. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...