Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Raske Penge - Indtil nu | musik.guide.dk

»Det eneste folk vil have er magt«

Raske Penge er bedst i små doser. Nu har han samlet sin musik på et tredobbelt album.

Dancehall
Raske Penge
Indtil nu
Raske Penge

Raske Penge med det store skæg og huen har i fire år huseret i det danske lydbillede med en stil, der er blevet koblet sammen med rapmusik og ikke mindst den jamaicanske dancehall – fordansket til danskhall.

Den gik rent ind, da han i 2012 i selskab med Klumben og TopGunn udgav sangen ”Faxe Kondi”. Den velkendte sodavand »går langt ud over din forstand«. Siden har Raske Penge med Klumben, TopGunn og mange andre dyrket de gyngende rytmer og et tekstunivers, der har handlet om bl.a. børn med briller, København, timerne der går, masser af musik og hash og butikstyverier til gavn for de svage. Der er blevet plapret løs, og flere gange er det lykkedes at få publikum med på rytmen.

Produktionerne har ikke været voldsomt forskellige, så Raske Penge har virket bedst i små doser. Derfor er der noget nærmest naturstridigt over, at han har samlet alle sine anstrengelser på en ordentlig moppedreng af en udgivelse med tre vinylplader. Man kan dog også finde sangene på streamingtjenesten Spotify.

Den første lp indeholder numre fra 2015. Det er mere poppolerede produktioner end de ældre sager, og bedst virker hyldestsangen ”Gorilla” og den politiske ”Ik Stol På Dem” med et budskab, der ikke er til at misforstå:

»Det’ en syg, syg verden. Det eneste folk vil have er magt«

Det er en forenkling, der vil noget. På den anden side er det befriende med en dansk musiker, der tør give udtryk for, hvad han mener og tænker. På ”Tabernes Planet” får pressen en over nakken:

»Hele sendefladen stinker. De der blade er skrevet som til sinker. Tror I slet ikke, at vi tænker.«

Anmeldelse af Per Vers - DNA

05-05-2014: Landets bedste freestylerapper lyder skuffende lidt spontan på sit tredje album. Læs artikel

Anmeldelse: Nicki Minaj: Pink Friday: Roman Reloaded

30-04-2012: Den 29-årige pinkglade Nicki Minaj ender med sit over 60 minutter lange album som endnu et eksempel på hiphop-genrens problemstilling: Læs artikel

Anmeldelse af Benal - Nu

29-01-2016: Ucensureret maskulin forvirring fra uforudsigelige Benal. Læs artikel

Anmeldelse af Snoop Dogg - Bush

10-05-2015: Der står kun Snoop Dogg på albumcoveret. Men pladen ”Bush” er i lige så høj grad en helt anden mands værk. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...