Find mere om:
Kontroversiel rapper laver ny musik | musik.guide.dk

Kontroversiel rapper laver ny musik

<p> Det har ikke været for sine musikalske bedrifter, at rapperen, sangeren og produceren Kanye West har tiltrukket sig opmærksomhed i det forløbne års tid. </p>

Men nu kan fans af den storskrydende 32-årige amerikaner begynde at glæde sig til nye toner på et kommende femte album.

På sin officielle blog afslørede Kanye West mandag, at han er "glad for at være tilbage i studiet for at lave ny musik", og at hans kunstneriske selvtillid er fuldstændig intakt.

Ægte poeter bliver bedre

- Det er sjovt så mange rappere, der bliver dårligere, efterhånden som deres karriere bliver længere, mens ægte poeter bliver bedre. Vi vil følge i Maya Angelou, Gill Scott Herron og Nina Simones fodspor.

Deres værker blev bedre med tiden. De dokumenterede, hvad der skete i kulturen. Det er vores ansvar som den moderne tids kunstnere og poeter", skriver han.

Delte meninger

Der var delte meninger om Kanye Wests ansvarsbevidsthed, da han ved MTV Video Music Awards i september væltede op på scenen og stjal mikrofonen fra prisvinderen Taylor Swift for at bekendtgøre, at Beyonce havde fortjent prisen.

Men med ankomsten af et nyt årti lader det til, at den rappende spradebasse har fundet motivationen til at kigge fremad og lede noget, der kunne lyde som en kulturel revolution.

Positive kræfter

- Lad os bade i positive kræfter og se ned på dem, der maskerer sig som formidlere af sandhed og objektivitet, selvom alt det, der bliver præsenteret, har til formål at hjernevaske os, forbrugeren, offentligheden, til at tro, hvad de ønsker, at vi skal tro.

Lad os gå bag om overskrifterne og se bare en smule af virkeligheden i øjnene i dette nye årti", tordner Kanye West på sin hjemmeside.

Rosende ord

I 2008 udkom Kanye Wests seneste abum, "808s and Heartbreak", der høstede masser af rosende ord både i USA og herhjemme for sin elektroniske poplyd.

Udover at rappe og synge sig til stjernestatus på musikhimlen, har Kanye West også produceret musik for blandt andre Jay-Z, Common, Alicia Keys og John Legend.

Ritzau

Anmeldelse af Kanye West - Kanye West

18-02-2016: Urimelig rodet album fra Kanye West, der både inspirerer til fortsat fandyrkelse og foragt. Læs artikel

Anmeldelse af Kanye West - Yeezus

21-06-2013: Hiphop: Kanye West er blevet far. Men glem alt om, at stjernesolisten er blevet blød om hjertet. Læs artikel

Anmeldelse: Kanye West/Jay-Z: Watch The Throne

12-08-2011: Nyt hiphopalbum er mere et mestermøde end et mesterværk. Læs artikel

Anmeldelse: Kanye West: My Beautiful Dark Twisted Fantasy

21-11-2010: Kanye West politiserer og provokerer på ny plade. Men først og fremmest beviser han sit værd som innovativ skikkelse i poppen og hiphoppen. Læs artikel

Nyhed: Fans betaler rap-gruppes album

02-11-2010: Rapgruppen Public Enemys dedikerede fans betaler for, at gruppen kan indspille et nyt album. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...