Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Jokeren - Dansker | musik.guide.dk

Anmeldelse af Jokeren - Dansker

Hitrapperen og tv-værten Jokeren gør comeback efter fem år, men ved ikke helt, hvor han skal hen.

Rap
Jokeren
Dansker
Warner

Danskeren er en sammensat person. Det er budskabet i titelnummeret på rapperen Jesper Dahl alias Jokerens fjerde soloalbum. En plade, der i sig selv også er ganske sammensat.

For titelnummeret er rendyrket parafrase over Dan Tùrells musikalske spoken word. ”Ny dag” emmer til gengæld af Medina, mens ”God stil” låner fra de seneste års populære subgenre trap, og ”Du tog fejl” musikalsk er en genindspilning af Halberg-Larsens 30 år gamle popnummer ”Magi i luften”.

Engang blev Jokeren kendt på at rappe, hvor han var fra. Men de mange udtryk giver et indtryk af én, der ikke ved, hvor han skal hen. Eller en joker, der ikke helt ved, hvilket kortspil han er i gang med og derfor laver meldinger på alt.

Det samme gælder til dels i de tekster, der er det vigtigste i Jokerens musik. Her forsøger den 41-årige rapper at hævde sin status som dansk raps landsfader, men af og til ryster han alligevel på hånden. Som når forsøger at lyde ung med de unge på ”God stil” med linjer som »tjener miller, miller/solbriller på/vi chiller«. Dog er Jokeren stadig en så stærkt tekstskriver, at det ikke går helt galt. Især de gange, hvor han ripper op i sin sjæls ar på samme måde, som han har gjort på de senere albums.

Det absolutte højdepunkt er nummeret ”Ik’ evigt” om det forliste forhold til sin datters mor. Her er rimene boret fast med rawlplugs, teksten er i særklasse og flowet formidabelt. Men også indledningsreplikken på ”Du tog fejl” er uhyre slagkraftig: »Livet det klæder mig som et blåt øje.« Så kort kan det siges, for mere skal der ikke til for at få samling på sagerne.

Anmeldelse: Jokeren: Den Tørstige Digter

01-03-2009: Jokeren kører den helt store genreblender i stilling og virker noget musikalsk forvirret.

Læs artikel

Anmeldelse af Snoop Dogg - Bush

10-05-2015: Der står kun Snoop Dogg på albumcoveret. Men pladen ”Bush” er i lige så høj grad en helt anden mands værk. Læs artikel

Anmeldelse af Per Vers - DNA

05-05-2014: Landets bedste freestylerapper lyder skuffende lidt spontan på sit tredje album. Læs artikel

Anmeldelse af L.O.C. - Sakrilegium

03-02-2014: Rapperen Liam O’Connor er kongen i et univers spækket med sex, mørke og selvhad. Desværre er der bare ikke så pokkers meget plads til fornyelse i hans kongedømme. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...