Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Drake (Forum) | musik.guide.dk

Drake (Forum)

Pigernes præmietyr Drake inviterede til lummert hiphop-show i Forum, hvor klubfesten hang i bremsen.

Forum, Frederiksberg:

Drake

fredag

Succesen klistrer til 25-årige Drake.

Han er vokset op i et velhaver-kvarter i Toronto, Canada, og begyndte at optræde i skoletiden. Allerede som 15-årig blev Drake et kendt ansigt i hjemlandet: han tilbragte en stor del af sin ungdom i et tv-studie og var i en lang årrække fast inventar i den uendelige canadiske teen-serie ”Degrassi”.

Herefter fik han omgående succes som rapper, da han udgav sin musik via hjemmesider og blev lærling hos den amerikanske rapper Lil Wayne. Drake's første singler fra debutalbummet ”Thank Me Later” (2010) susede mod toppen af hitlisterne, og siden er det blevet til flere millioner solgte album. Fredag spillede canadieren i Forum – efter at koncerten måtte opgraderes til større rammer, da Valby Hallen viste sig at være for lille til Drake's raket-popularitet.

Mål for tilsvining

Troværdigheden har ikke oplevet samme opadgående kurve. Drake er blevet offer for tilsvining blandt hiphop-kolleger og rapfans, som tænder af på hans sødladne sang/rap, arrogance og tøse-magnetisme.

En modvilje som Drake allerede var sig humoristisk bevidst på et af gennembruds-hittene ”Best I Ever Had”: ”Buzz so big I could probably sell a blank disc/When my album drop/Bitches will buy it for the picture/And niggas will buy it too and claim they got it for their sister.”

Heftig flirt

Ved Forum-koncerten var der da også et overtal af ”bitches”, som Drake ynder at kalde pigerne. Han har fat i et ganske ungt publikum, hvor gutterne kølede i klassisk hiphop-kluns med kasket og poset tøj, mens pigerne havde brugt masser af tid foran spejlet og sprang ud som sexet blikfang med krops-omfavnende og sparsom beklædning.

Pigerne hylede skinger-skærende, da Drake flere gange koket luftede sin veltrænede torso. Og rapperen fik til sidst så travlt med at flirte med de skønne piger nærmest scenen - og med at uddele endeløs hul smiger til publikum - at luften gik helt ud af festen.

Vink til soul-bror

Forinden var der ellers god gang i klub-vibrationerne med den luftige ”Take Care”, der med less is more-strategi giver så meget plads til åndedrag og følsomhed i musikken, at der ligefrem vinkes værdigt til en historisk soul-bror som Marvin Gaye. Og bl.a. ”Crew Love” er med sit sangbare refræn og behagelige flow en skarpsleben R&B/hiphop-træffer. Men ellers er for meget af Drake's materiale melodisk magert, og hans rap fremstår i længden monoton og tilsat et trættende overforbrug af auto-tuner.

Rapperen lød uengageret i en skuffende udgave af ”Marvins Room”. Her er det også ufrivilligt komisk, når Drake vil have os til at snøfte med på halvhjertede anfægtelser omkring champagne-boblende vip-tomhed og masser af dyre duller: ”I got some women thats living off me/Paid for their flights and hotels I’m ashamed/Bet that you know them, I won’t say no names/After a while girl they all seem the same/I’ve had sex four times this week I’ll explain/Having a hard time adjusting to fame.”

Kan vi andre også få udleveret et fedt dollarbundt, så vi kan tørre tårerne?

Money-mand

Men sådan er Drake's univers, hvor ”money, fuck og bitch” udgør den verbale treenighed. Skraber man i den ego-blanke overflade, er der for lidt eller ingenting nedenunder.

Det klogeste er faktisk at koble analysen fra - og kroppen til - hvilket publikum i Forum viste funky flair for. Men den knap halvanden time lange fest kom alligevel til at hænge i bremsen på grund af for meget tomgang uden musikalsk plot og ordinær snak a la ”I er det bedste publikum på turnéen”, hvor den kæmpe opmærksomhed omkring Drake ender med at fremstå som en gåde.

Anmeldelse af Drake i Forum, Frederiksberg

04-03-2014: Rapperen Drake leverede et show, hvor det ikke kun var ham, der var stjernen, men også alle blandt publikum. Læs artikel

Anmeldelse af Burhan G og Drake

09-10-2013: Burhan G blotlægger sine følelser. Drake er for hårdkogt. Læs artikel

Anmeldelse: Nik & Jay (Odense Idrætshal)

10-03-2012: Nik & Jay trodser krisen og går efter store koncertsteder. Men kan de posede hiphop-bukser holde? Duoen savner show-vitaminer, og der var ikke udsolgt ved premieren. Læs artikel

Anmeldelse af Nicki Minaj - The Pinkprint

05-01-2015: Nicki Minaj er blevet verdensberømt for sin bagdel. Men hun kan også noget som hovedperson på et album. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...