Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Iceage - You're Nothing | musik.guide.dk

Anmeldelse af Iceage - You're Nothing

Det danske band Iceage er vredt, vrængende og varieret.

Punk
Iceage: You’re Nothing
Escho/Matador
Er udkommet
 

Ægte skødesløshed kræver hårdt arbejde og disciplin. Det vanskelige paradoks mestrer det danske punkband Iceage, der på sin anden plade balancerer iskoldt mellem genrens to faldgruber – den autentiske, men uudholdelige lyd og den melodiøse, men forlorne vrede.

Dermed bestemt ikke sagt, at albummet er gennemproduceret og lefler for lytteren. Der er modhager på den fræsende guitar, olm brummen fra bassens slag og abrupte temposkift, når trommerne pludselig finder på at skifte til militaristiske marchrytmer. Men det samlede lydbillede er varieret og ikke mere rodet, end godt er. For selv om der på anarkistisk punkfacon ikke gøres anstrengelser for at finde melodien, tøjles de fleste numre af rockmusikkens hang til en form for struktur, og et nummer som ”Burning Hand” kunne de klassiske engelske punkrockere fra The Clash såmænd ikke have lavet meget bedre.

Mens musikken er gal og energisk, lyder forsangeren Elias Bender Rønnenfelt lige så ofte oprigtigt apatisk, som han lyder rasende. Men glad, det er han ikke. Hverken når ordene trimler tilfældigt ud af munden på ham, som på den meget lidt ekstatiske åbner ”Ecstasy”, eller når han selv vrænger dem ud som på titelnummeret ”You’re Nothing”, der samtidig afspejler tekstuniversets palet af lutter sorte farver.

Iceage har ellers al grund til at være glad. Debutalbummet ”New Brigade” fra 2011 gjorde den københavnske kvartet til stjerner på den internationale punkscene og sikrede en kontrakt med det toneangivende amerikanske pladeselskab Matador. Og eftersom opfølgeren er mindst lige så god, tyder intet på, at stjernen er falmende.

Anmeldelse: Iceage: New Brigade

17-01-2011: Det københavnske punkband Iceage, bestående af fire drenge, som man skal være på fornavn med, er mere end en påmindelse om, at Danmark engang havde en punkscene. Læs artikel

Anmeldelse af Sleater-Kinney - No Cities To Love

19-01-2015: Sleater-Kinney har været væk i lang tid. Comeback-albummet står stærkt. Læs artikel

Anmeldelse af Essence - Prime

16-10-2015: Tre små pladetjek Læs artikel

Anmeldelse af The Prodigy - The Day Is My Enemy

01-04-2015: Savlende digital punk med rave-veteranerne i The Prodigy. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...