Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The William Blakes - Purple Ball | musik.guide.dk

Anmeldelse af The William Blakes - Purple Ball

The William Blakes fyrer op under funky pop. Maggie Björklund (eks-Darleens) dykker ned i tristesse.

POP/COUNTRY
THE WILLIAM BLAKES:
PURPLE BALL
Warner Music

MAGGIE BJÖRKLUND:
SHAKEN
Bloodshot Records

Det danske band The William Blakes har siden dag ét i gruppens historie vendt ryggen til enhver form for berøringsangst og overgivet sig til musikalsk legesyge. Koncerterne har ofte været udadvendte begivenheder med masser af gæster og kostumebal på og foran scenen.

Men med det forrige album, ”An Age Of Wolves”, nørklede bandet så meget med udtrykket, at umiddelbarheden forduftede, og albummet floppede. Med det nye udspil har kvartetten valgt at skrue et helt album sammen på få dage, og det har genskabt den virile spilleglæde. Bandet undgår spekulative akademiske benspænd og snobbet skam over at gå direkte efter groovet og refrænet, og resultatet er et særdeles funky popalbum.

Løft på hatten

untitled2.png

Titlen ”Purple Ball” lyder som et vittigt vink til Prince. Men den lille funklegende risikerer dog at blive helt lilla i hovedet, hvis han hører nummeret ”Give It A Try”, for det er klangligt iklædt noget, der til forveksling ligner hans egen ”Raspberry Beret”. Men sikke en live-dynamik! Et nummer som ”The Magic Is Working” er også feberfunky med rytmisk vildskab og tungen ud af munden, så tankerne går til trommeslageren fra The Muppet Show.

Det ender næsten i jam-ustyrlig Red Hot Chili Peppers, men typisk for The William Blakes befinder vi os tre numre senere i en helt anden yderlighed. Vitaminbomben ”An Element Of Life” er en af de stærkeste nye skæringer, hvor musikken syder af livligt afrobeat tilsat sprøde guitarfigurer og stamme-messende kor.

”Name of this House” er ren Police-pop, og Gnags kunne være stolte gudfædre til ”Animal”: En hujende festabe, der med firserkeyboard og et boblende guitar/basgroove holder party under bøgen.

Ikke overraskende lykkes det dog heller ikke for The William Blakes på det sjette album at definere en selvstændig karakter. Og den spontane lynproduktion har tydeligvis placeret musikken i førersædet, mens de diffuse tekster sjældent stjæler opmærksomheden.

Jack Whites håndlanger

untitled3.png

Musikken er også mere opmærksomhedsdragende end teksterne hos danske Maggie Björklund. Hun har en fortid i Darleens, der i 1990’erne var noget så sjældent som et dansk pigecountryband. I nyere tid har hun spillet en gedigen pedal-steelguitar for Jack White i hans kvindelige backingband The Peacocks. Danskeren har andre musikalske venner, og på det nye udspil medvirker bl.a. produceren John Parish og Kurt Wagner (Lambchop).

En del af albummet er filmisk instrumentalmusik af den sorgmættede slags, og åbingsnummeret har den sigende titel: ”Dark Side Of The Heart”. En slæbende minimal ouverture, der kunne være velegnet til en begravelsesscene i en neo-spaghettiwestern. I samme afdeling bliver det til ren Ennio Morricone-pastiche i den grovkornede ”The Unlucky”, mens ”Missing At Sea” er langt mere original. På et ellers country-tonet album lyder dét nummer mere af Nick Cave end af Johnny Cash: Björklund orkestrerer et løjerligt strengetema, alternativ rock og en underliggende cello, der knurrer, som om den er i færd med at skære den gren over, som nummeret sidder på.

Albummet er ikke rigtigt vellykket. Björklund besidder ingen uforglemmelig røst, og nogle indslag er monotont formørkede. Men lyt til balladen ”Fro Fro Heart”, som vibrerer af en næsten ubærlig ophobet længsel.

Anmeldelse: The William Blakes: Music wants to be free

06-03-2011: Titlen ”Music Wants To Be Free” siger det meste om danskerne i The William Blakes, som ikke orker rigide genre-præmisser eller en branche-spilleregel om, at man højst udgiver et album om året. Læs artikel

Anmeldelse: Hush: Dark Horse

27-02-2011: Når man først er kommet i gang med at høre det nye udspil fra Hush, kan man slet ikke lade være med at spille den igen og igen. Læs artikel

Anmeldelse: The Fireflies: The Fireflies

18-10-2010: Mens vi stadig venter på debutalbummet fra X Factor-vinder Thomas, kommer tv-konkurrencens countrypoptrio, The Fireflies, med et udspil. Det udstiller tre meget forskellige sangerinders møde med den L.A.-bosatte producer Soulshock, der var dommer i ”X Factor”. Læs artikel

Anmeldelse: The Dead Weather: Sea Of Cowards; Karen Elson: The Ghost Who Walks

11-05-2010: Jack White og Karen Elson er ægtepar og aktuelle med nye gode skiver. Jack White gør det bedst med The Dead Weather.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...