Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The Knife - Shaking the Habitual | musik.guide.dk

Anmeldelse af The Knife - Shaking the Habitual

Den Northside-aktuelle duo The Knifes nye album er for ofte kedsommeligt.

Synthpop
The Knife:
Shaking The Habitual
Rabid Records/Cooperative Music
Er udkommet
 

34079009.jpg
            Den svenske søskendeduo The Knife eksperimenterede på albummene ”The Knife” (2001), ”Deep Cuts” (2003) og ”Silent Shout” (2006) nysgerrigt med den elektroniske musiks udtryk. Det måtte godt være bastant i stedet for pænt afrundet, og det måtte gerne være koldt frem for hjertevarmt.

Stadigvæk holdt de to sig inden for en tiltrækkende ramme, der kunne kaldes pop.

Derudover stillede duoen op, som om den kom fra et opfindsomt maskebal, og gjorde dermed en dyd ud af at skrue op for mystikken. Ydermere kunne dette optrin ses som en kommentar til en underholdningsindustri, hvor et smukt ydre kan være en genvej til succes.

Med det nye album tager Karin Dreijer Andersson og Olof Dreijer ud på den hidtil mest ambitiøse mission. Der skal rystes godt og grundigt op i vanerne. Hvilket indebærer, at der med vokaler og instrumenter tæves løs på popmusikkens pæne ansigt.

Gabende kedsommeligt

Problemet er, at det næsten 100 minutter lange kunststykke alt for ofte blot er gabende kedsommeligt.

For mange steder bevæger oplevelsen sig simpelthen ikke ud af stedet. Kunst vil nogen erklære. Andre vil kalde det en kærkommen politisk kommentar til den letbenede pop.

Men skal en aktion lykkes, må der være noget at blive grebet af. Det er der med en dyster, vedkommende sag som ”Wrap Your Arms Around Me”.

Men generelt har The Knife ikke kunnet standse sanglegen, mens den var god, og måske kom de selv i tvivl undervejs. I hvert fald synger de:

»What if we can’t make it, but we say that we can.«

Anmeldelse: Massive Attack (Falconer Salen, København)

20-10-2009: Med mørke klassikere sejrede Massive Attack i sidste øjeblik. Efter præsentationen af en række nye numre er fremtiden dog stadig usikker for den hårdt prøvede triphop-duo.

Læs artikel

Anmeldelse: Fever Ray (Store Vega)

23-03-2009: Elektrisk cd-magi med Fever Ray. Alias Karin Dreijer fra den stilskabende duo The Knife. Live er hun dog mere mystisk end medrivende.

Læs artikel

Anmeldelse af Kwabs - Love + War

11-09-2015: Britiske Kwabs’ debutalbum afslører, at han er langt mere end hittet ”Walk”. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...