Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Shaka Loveless - Det vi sku’.. | musik.guide.dk

Den gode stemning overskygger alt

Shaka Loveless er bedst, når han holder snor i de caribiske rytmer.

POP
Shaka Loveless
Det vi sku’ miste
Universal

shaka-loveless-det-vi-sku-miste-250379.jpg

Man skal ikke dømme en bog på omslaget. På coveret af denne plade er eksempelvis et foto af Shaka Loveless iført stram hud, skygge og et noget bistert blik i øjnene. Hvilket langtfra stemmer overens med indholdet.

For ligesom på debutpladen, der sidste år indbragte den 28-årige østjyde en Danish Music Award som årets sanger, er det popmusik, der er glad i låget og skabt til at gå rent ind på såvel børneværelset som radioernes hitlister. Med en solid sans for den gode melodi og dygtigt produceret sammen med Fridolin Nordsø.

Men nu behøver alting heller ikke at hænge sammen. Den glade stemning i musikken står således også noget i kontrast til teksterne, der mest handler om forlist kærlighed og andre vildfarelser. Det er bare svært at tage alt for gravalvorligt, når poppen danser lystigt derudad, så mol lyder som dur, mens Shaka Loveless hi-i-i-ver vokalerne i la-la-la-la-langdrag.

Fragilité

Første halvdel af pladen fremstår klart bedst. Her er de caribiske toner, som var sangerens indgangsbillet til den store scene, for det meste begrænset til at være krymmel på den mere regulære pop.

Herefter gives der dog lidt los for ska, reggae og dancehall. Men selv om østjyden mestrer de palmebesvungne genrer bedre end de fleste herhjemme, er det lidt som en fragilité; første stykke er lækkert nok, men i længden bliver det lidt for meget. Ikke mindst på ”Konspiration”, hvor det bliver svært at vurdere, om teksten om sammensværgelsen mellem Bilderberg, banker, medier og Illuminati menes seriøst eller er ironisk pastiche over christianit-visdom.

Anmeldelse af Shaka Loveless - Til Vi Ligger

04-09-2015: Medina overstråler på ”Ud af mørket” hovedpersonen Shaka Loveless. Læs artikel

Anmeldelse af Carpark North og Ginger Ninja

27-01-2014: Veteranerne i Carpark North tager på hysterisk effektjageri, mens Ginger Ninja er nysgerrigt afsøgende. Læs artikel

Anmeldelse: Karen Mukupa: Human

02-04-2012: Karen Mukupa trækker i sine rødder og finder guld i det sorte muld. Læs artikel

Anmeldelse: The Late Great Fitzcarraldos: Ambient-Pop

02-05-2011: Danske The Late Great Fitzcarraldos har kendetegnene fra det klassiske sideprojekt: henkastet overskud, håndværks-dyder og manglende vilje til rigtigt at lade hjerteblodet flyde. Læs artikel

Anmeldelse: Hush: Dark Horse

27-02-2011: Når man først er kommet i gang med at høre det nye udspil fra Hush, kan man slet ikke lade være med at spille den igen og igen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...