Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Rufus Wainwright - Koncertsalen,.. | musik.guide.dk

Rufus Wainwright brillerede ved flyglet i DR Koncerthuset

Til gengæld var hans guitarpræstationer ikke altid lykken.

Pop
Koncertsalen, DR Koncerthuset
Rufus Wainwright
Mandag

Den 42-årige Rufus Wainwright kom direkte fra Lissabon i Portugal, hvor hans første opera, ”Prima Donna”, er blevet opført, mens han under koncerten i København fortalte om, at han, når tiden tillader det, indspiller et album med en række af Shakespeares sonetter.

»Det er en blanding af pop og klassisk musik. Er der nogen, der har lavet det før?« spurgte han.

Rufus Wainwright er en alsidig musiker som få andre. Han har siden sit debutalbum i 1998 fremstået som både en sanger med et stort og forskelligartet vokalt register, en dygtig, idérig og modig musiker, og en urolig og søgende sjæl.

Han har på plade og til koncerter gjort holdt ved mange forskellige genrer og udtryk, og han har arbejdet med store rockbands, på teatre og med symfoniorkestre og operasangere, med sin mor Kate McGarrigle, sin far Loudon Wainwright III og søsteren Martha Wainwright. Og helt alene.

Det var solo-udgaven af canadisk-amerikanske Rufus Wainwright, man fik i DR Koncerthuset, hvor han skiftede imellem at sidde ved et flygel og stå med en akustisk guitar. Det gav i mere end en forstand oplevelsen en vekselvirkning.

De gange, han har optrådt i Danmark i forlængelse af et nyt album, har hans koncerter typisk været præget af det aktuelle opus’ sange. Men hans seneste popalbum, ”Out Of The Game”, ligger tre år tilbage, og derfor benyttede han lejligheden til at søge nysgerrigt rundt i sine mange forskellige plader.

Han begyndte med den messende ”Agnus Dei” fra sin ”Want Two”-plade fra 2004 og sluttede det ordinære koncertsæt med den anderledes ligefremme ”Cigarettes And Chocolate Milk” fra albummet ”Poses” fra 2001, før han blandt ekstranumrene plantede bl.a. en smuk, højtidelig version af Leonard Cohens ”Hallelujah”.

Her sad Rufus Wainwright ved flyglet, og han spillede og sang fantastisk og virkede både koncentreret og fortrolig med sin næsten dobbelt så gamle kollegas mange ord.

Der var også noget ekstraordinært over hans vokale præstationer på den USA-kritiske ”Going To A Town”, de dybt personlige ”I Don’t Know What It Is” og ”The Art Teacher” samt ”Leaving For Paris”, hvor han med sangens titel og indhold fik skabt et smukt afsæt for en kollektiv tankestrøm til den terrorramte franske hovedstad. Og det var ikke sidste gang, at Paris og det franske blev bragt i fokus af sangeren, der mestrer det franske sprog efter en opvækst i Canadas store fransktalende by Montreal.

Hver gang Rufus Wainwright forlod flyglet til fordel for den akustiske guitar, skiftede koncerten karakter. Den blev mere afslappet, mindre korrekt. På godt og ondt.

Rufus Wainwrights guitarspil var flere gange mildt sagt sløset, og hans sangforedrag blev til tider meget forcerende. I et par momenter virkede det, som om han ville gøre sangen færdig hurtigst muligt, fordi han godt vidste, at det ikke fungerede.

»Guitaren gør mig nervøs,« undskyldte han.

Rufus Wainwright var tilgivet, så snart han igen satte sig til flyglet.

Anmeldelse: Rufus Wainwright: Out Of The Game; Rufus Wainwright (Falconer Salen)

24-04-2012: Rufus Wainwrights nye album er en skuffelse. I Falconer Salen virkede han mest overbevisende med sine gamle numre Læs artikel

Anmeldelse: Rufus Wainwright (DR Koncerthuset, København)

31-05-2010: Rufus Wainwright imponerede med sang og klaverspil. Det afpillede lydbillede klædte de fleste sange.

Læs artikel

Anmeldelse af Agnes Obel i St. Johannes Kyrka, Malmø

13-05-2013: Popkoncert: Agnes Obel giver snart tre koncerter i Det Kgl. Teater. I Malmø viste successangerinden god form. Læs artikel

Anmeldelse af Love Shop i Amager Bio

03-12-2012: Love Shop rundede vinter-turnéen af i sit højtbesungne København. Bandets ”Copenhagen Dreaming” gik lørdag i opfyldelse. Læs artikel

Anmeldelse: Rufus Wainwright: House Of Rufus

17-12-2011: Pop: Til næste år vender Rufus Wainwright tilbage til Danmark og stiller op til en koncert med nye sange. Med et omfattende bokssæt gør han status over sin karriere så langt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...