Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Rihanna - Anti | musik.guide.dk

Anmeldelse af Rihanna - Anti

Rihanna lyder, som om hun gør oprør mod pladebosser og fanskarens krav til musikken.

Pop
Rihanna
Anti
Roc Nation Records

Pop
Sia
This Is Acting
RCA Records

Der kom fra 2005 til 2012 stort set et album pr. år fra Rihanna. Det var, som om den unge sangerinde fra Barbados var umulig at stoppe. I hvert fald var hun – i selskab med en række producere – dygtigere end de fleste til at kreere hit efter hit.

Med det nye opus, ”Anti”, er der opstået en ny situation. De fleste regnede med den plade i 2015. Men den kom aldrig, heller ikke selv om en verdensomspændende ”Anti”-turné blev annonceret. Den bringer til sommer hende til København og Smukfest i Skanderborg.

Mindre fest og tempo

Natten til torsdag blev ”Anti”-albummet gjort tilgængeligt på én streamingtjeneste. Efterhånden vil det dukke op flere steder og til sidst i diverse fysiske formater.

Titlen ”Anti” giver god mening i den forstand, at pladen hverken er så festlig eller tempopræget som flere af forgængerne. Pladen kunne således opfattes som Rihannas opgør med pladebosser og fanskarens forventninger. Den 27-årige solist vil selv bestemme. Det skal dog med, at Rihanna også denne gang lader sig lede af en række sangskrivere, musikere og producere.

Et af de stærkeste momenter er ”Work”. Her danner hun en alliance med den brandvarme ”Hotline Bling”-stjerne Drake. Hvis Rihanna før har stjålet billedet fra andre, er Drake tæt på at overstråle hende på et cool og groovy nummer.

På den iørefaldende og mørke ”Desperado” er der noget nærmest mandhaftigt over Rihannas sangforedrag, der på ”Woo” til gengæld er udsat for den slags digital manipulation, man kender fra sange med den amerikanske popstjerne Kanye West, som er udnævnt til overproducer på ”Anti”.

Der er noget smertefuldt over ”Yeah, I Said It”, mens den elektroniske kulde, som gennemstrømmer ”Same ’Ol Mistakes”, signalerer, at lykken ikke er at være en succesrig popstjerne. Men det vil Rihanna også være efter ”Anti”, der med nemt tilgængelige numre som balladerne ”Never Ending” og ”Close To You” og pigepop-pastichen ”Love On The Brain” langtfra kan udråbes som ekskluderende.

Pas på glas og kopper

Australske Sia Furler, som optræder på Smukfest, har skrevet sange til verdensstjerner som Rihanna, Adele og Beyoncé, samtidig med at hun har opnået en position som en succesrig solist. Det skyldes ikke mindst sangen ”Chandelier”, hvor hun skråler løs i en grad, så glas og kopper må gemmes langt væk.

Råbe-stilen og det bombastiske popudtryk dyrkes også på det nye album, hvor hun vender vrangen ud på et følelsesregister med voldsomme udsving. Det lyder stadig, som om Sia Furlers liv ikke er for sjovt. Desværre formår hun aldrig for alvor at ramme skiven med sine sange, og den overgearede ”Move Your Body” er decideret rædselsfuld.

Anmeldelse af Prince - HitnRun

08-01-2016: Prince har alt for travlt med at udgive ny musik. Der mangler kvalitetskontrol. Læs artikel

Anmeldelse af David Bowie - Blackstar

06-01-2016: Nyt album: Det britiske rockikon David Bowie viser på sit nye album både mod, nysgerrighed og vokalt overskud. Han tør stå ved, at han i bund og grund er popmusiker, og han lyder, som om han stadig har kræfterne til at tage på sin første turné i en årrække. Læs artikel

Anmeldelse af Madonna - Rebel Heart

08-03-2015: Madonna beviser med sit nye album, at hun ikke vil stå i skyggen af de unge stjerner. ”Rebel Heart” er en blanding af aggressive dansenumre og velskabte popballader. Læs artikel

Anmeldelse af Justin Timberlake - The 20/20 Experience

14-03-2013: Pop: Det første album i syv år fra popstjernen Justin Timberlake er iørefaldende og opfindsomt. Læs artikel

Anmeldelse: Rihanna: Talk That Talk

19-11-2011: Hitlistesuccesen Rihanna, der for nylig blev tiljublet i Herning, kaster sig med dygtighed og stor underholdningsværdi ud i alle mulige genrer. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...