Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Rasmus Seebach - Verden ka’ vente | musik.guide.dk

Alt for meget kærlighed

Rasmus Seebach synger om stort set alle sider af kærligheden på sit nye album.

Pop
Rasmus Seebach
Verden ka’ vente
Artpeople

Først hører man glas, som bliver smadret, og så demonstrerer Rasmus Seebach sin sans for at bruge et ord på sin helt egen måde:

»Jalousi’ mig hvorfor vi altid ender i det samme skænderi hver gang vi er i byen.«

Danmarks mest populære solist er i gang med ”Uanset”, den første sang på det nye album. Teksten handler om den indgroede frygt for, at den anden i forholdet snyder og sætter kærligheden på spil. Men så understreger Seebach, at uanset hvad er »du den eneste«.

Kærligheden behandles

Det er fjerde album siden 2009 med den 35-årige Rasmus Seebach, og det er fjerde gang, at den populære solist bevæger sig trygt rundt i et tekstligt rum, hvor kærligheden – den smukke, den forstenede, den pludselige og den gode gamle – kommer under grundig behandling. Han holder sig stort set fra andre emner og forholder sig i hvert fald slet ikke til den store verden:

»Verden ka’ vente til i morgen, hele verden ka’ vente.«

I stedet vil han helst have kæresten derhjemme. Kan hun ikke bare sige til chefen, at hun er lidt svimmel og så vende hjem.

På ”Fuck jeg er forelsket” tager han den overrumplende kærlighed under behandling, mens han på ”Farlig” forholder sig til fristelsen, der er »vild i varmen« og »for-for-for-for farlig for mig«. ”For sidste gang” er historien om forholdet, som ebber ud, mens ”Stod det skrevet” filosoferer over, om dét møde kun var et tilfælde.

Rasmus Seebach behandler med masser af vokale kræfter og sin velkendte sans for dagligdagens sprog alle sider af kærligheden. Men det er en ensidig og uopfindsom ambition, at albummet skal forholde sig til alt, hvad der kan møde en på kærlighedens snørklede vej frem til, »når vi er gamle og grå«, som han synger på det hårdtpumpede dansenummer ”Er de gode gamle dage lige nu”.

På titelnummeret opdyrkes gospelstilen. Begyndelsen på ”For sidste Gang” er en gevaldig påmindelse om producer-ikonet Phil Spectors trommebaserede indledning på klassikeren ”Be My Baby”, Mens Nile Rodgers’ funky guitar præger strengelegen på den diskofile ”Farlig”.

Kun til pynt

De forskellige inspirationskilder er dog blot pynt på et album, hvor en ambition om at gøre numrene kompakte, strømlinede og let tilgængelige betyder, at nuancerne, som må have været til stede i indspilningerne, bliver slebet til og gjort anonyme. Det gælder f.eks. de strygere, som løser flere opgaver. Kun på pladens bedst producerede nummer, ”Flyv Fugl”, er balancen mellem strygere, øvrige instrumenter og vokal helt optimal.

Næste gang kan Rasmus Seebach ikke nøjes med at slå glas itu. Han skal smadre selvbilledet af, hvad han kan. For han har som sanger og sangskriver rigeligt med talent til at kunne noget andet og mere.

Anmeldelse af Rasmus Seebach og Thomas Helmig

31-10-2013: Pop/rock: Det aktuelle slag om hitlisten står bl.a. mellem Rasmus Seebach og Thomas Helmig. Seebach lyder som en vinder. Læs artikel

Anmeldelse af Dicte - Perfume

04-02-2016: Dicte kan være både sårbar og sexet på sit nye album, der følges op af en turné. Læs artikel

Anmeldelse af Björk - Vulnicura Strings

11-12-2015: Islands popikon Björk genskaber sit album ”Vulnicura” med fokus på strygerne. Læs artikel

Anmeldelse af Melanie de Biasio - No Deal

24-03-2014: Melanie De Biasio imponerer på det jazzprægede album ”No Deal”. Læs artikel

Anmeldelse: Norah Jones: Little Broken Hearts

28-04-2012: Norah Jones fortæller med sine nye personlige sange om et forhold, der endte med at gå i stykker.Den populære amerikanske sangerinde har kreeret albummet i tæt samarbejde med den dygtige producer Brian Burton. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...