Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Rasmus Seebach: Mer' end kærlighed | musik.guide.dk

Rasmus Seebach: Mer' end kærlighed

Lyserøde poptøser og pladeselskab kan godt ånde lettet op: Rasmus Seebach har indspillet et nyt hitspækket album.

Pop

Rasmus Seebach:

Mer' end kærlighed

ArtPeople

Udkommer på mandag

Det bliver et hårdt kommende år for alle landets Rasmus Seebach-hadere: For man behøver ikke mere end et enkelt lyt til Seebachs nye album for at profetere, at sangeren mere eller mindre står til at forny den sensationelle succes, som han opnåede med det to år gamle debutalbum ”Rasmus Seebach”. Det har siden udgivelsen solgt vilde 200.000 eksemplarer.

Den 31-årige arvtager til farmand Tommys poprige er virkelig en effektiv håndværker, når det gælder potent popsnedkeri. Rasmus Seebach holder kompromisløst fast i et simpelt og traditionelt udtryk, som kan virke urimeligt indlysende, når endnu et melodisk refræn sætter ind og klistrer sig til ørerne.

Men det er en hverdagskunst, som de færreste mestrer, og det er en evne, som et væld af komponister sveder forgæves for at beherske.

Ny magtfaktor

Popørerne er altså skruet rigtigt godt på den nye magtfaktor i dansk musik, men det er nærliggende at spørge, hvornår Seebach har tænkt sig at blive bare en anelse voksen og videreudvikle sin musik.

Det sker i hvert fald ikke på ”Mer' end kærlighed”, der skamløst viderefører succesformlen fra debuten med anger-sukkende tudeballader af den mundrette og banale slags – og enkelte klub-klaskende afløsere til en gammel træffer som ”Lidt i fem”.

Temaet med dig-og-mig-og-vi-to-var-engang-så-lykkelige løfter sig meget sjældent ud af det banale hængedynd og væk fra romantiske og letkøbte fraser i stil med »jeg kunne lede tusind år/og aldrig finde en som dig/lige så længe det her hjerte slår/får du aldrig lov at gå fra mig«.

Men som i al popmusik kan et vægtløst og forførende refræn få selv den mest bagtunge lyrik på vingerne, og Seebach tryller hitliste-guldglimmer ud over den jalousiramte ”Lys i din lejlighed” og den melankolske ”I mine øjne”. Også ”Falder”, ”Mer' end kærlighed”, ”Millionær” og ”Sirenerne” stinker af hitmateriale til radio, dansegulv og lyserøde pigeværelser landet over.

Fald fra tinderne

Det bliver decideret rørende med den ligefremme akustiske fortolkning af Seebach Seniors ballade ”Under stjernerne på himlen”. Ikke mindst med historien bag sangen in mente: Den blev i komprimeret form fortællingen om Tommy Seebachs storhed og fald. Han troede virkelig på nummeret, som han havde skrevet som en slags vuggevise i fællesskab med Keld Heick. Men den blev afvist flere gange af folkene bag Melodi Grand Prix.

Til sidst endte den med at blive taget til nåde, og sangen gav en ellers desillusioneret Tommy Seebach en grand prix-sejr og fornyet håb på tilværelsen. Men optimismen blev smadret igen, da sangen floppede i den internationale konkurrence og forvandlede sangeren til offentlig prügelknabe.

Nu er sangen så blevet ophøjet til finale på sønnikes album.

Det er bevægende. Men historien kan måske også være et vink med et mikrofonstativ til Rasmus Seebach om, at det ikke er forbudt at udfordre sig selv og søge ud af komfortzonen.

En dag slutter festen, hvis man bliver ved med at fodre publikum med de samme godter.

Nyhed: Dansk popstjerne får tidlig gave

26-03-2010: Han fylder 30 år som en af landets mest populære sangere. Nu har han toppet hitlisten 15 gange. Tag den Helmig og Nephew.

Læs artikel

Anmeldelse af Rasmus Seebach - Dokken, Esbjerg

13-02-2016: Rasmus Seebach leverede syng med-folkefest uden det store show-spræl. Læs artikel

Anmeldelse af Rasmus Seebach - Verden ka’ vente

06-11-2015: Rasmus Seebach synger om stort set alle sider af kærligheden på sit nye album. Læs artikel

Anmeldelse af Ida Corr - Corr Values

04-11-2013: Der er ikke umiddelbart noget nyt verdenshit på popsangerindens nye album. Men der er numre med et hitpotentiale. Læs artikel

Anmeldelse af Rasmus Seebach og Thomas Helmig

31-10-2013: Pop/rock: Det aktuelle slag om hitlisten står bl.a. mellem Rasmus Seebach og Thomas Helmig. Seebach lyder som en vinder. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...