Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Pharrell Williams i Forum,.. | musik.guide.dk

Superstjernen Pharrell Williams opførte sig som en god far i Forum

Hitmaskinen Pharrell Williams fik til sidst begejstringen til at buldre løs med ”Get Lucky” og ”Happy”. Men i løbet af koncerten var der for mange problematiske stunder.

Pop
Pharrell Williams,
Forum, Frederiksberg. Fredag

Det endte godt for Pharrell Williams, der blev hyldet af et begejstret publikum. Men frem til kulminationen med de største hits, ”Get Lucky” og ”Happy”, var der bump på vejen for en af tidens allerstørste internationale popstjerner – og en af de seneste tre årtiers mest succesrige producere inden for pop og hiphop.

Men en ting er i et moderne studie at kunne kreere verdensomspændende groovy hits for sig selv eller i selskab med stjerner som Jay-Z, Snoop Dogg, Britney Spears, Madonna, Justin Timberlake og Daft Punk. Noget andet er at gå på scenen aften efter aften i store ucharmerende haller for at eksekvere sine sange og visioner for en koncert.

Udsolgt koncert

Der var 10.000 tilhørere i Forum på Frederiksberg og dermed udsolgt. Det var et godt udgangspunkt for amerikaneren, der, da koncerten begyndte, kunne se rundt i salen og konstatere, at han med sine 41 år i princippet kunne være far til mange af tilhørerne.

Der var, skal det dog først understreges, mænd og kvinder, der var 35-50 år og kommet for enten at fredagsfeste eller bedømme hitmaskinen, modeikonet og forretningsmanden Pharrell Williams. Han hentede fire statuetter ved Grammy-uddelingen i USA i januar, hvor han skabte enorm opmærksomhed med en meget stor hat. Og han indkasserede ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes mere end 125 mio. kr. mellem juni 2013 og samme måned i år.

Og hvad så? De fleste i salen var teenagere eller få år ældre, og hovedparten af dem var tydeligvis kommet for at blive underholdt med helst letgenkendelige poptoner, mens de skyllede fadøl og shots ned.

43689375.jpg

Var det i virkeligheden modsætninger, som mødtes?

Den 41-årige Pharrell Williams havde hverken lommerne fulde af shots eller var bagstiv, og han spankulerede ikke rundt som et hormonkådt plakatidol i stil med Justin Bieber eller One Direction.

Forståeligt nok. Pharrell Williams er rigtigt voksen. Han blev for seks år siden far til en søn, som han har sammen med modellen og designeren Helen Lasichanh. Hun og Williams havde været kærester i årevis, da de blev gift sidste år i oktober. Og selv om amerikaneren ind imellem bevægede kroppen, så pigerne skreg, og havde et lille hold korsangere og kvindelige dansere med sig, var der aldrig antydningen af ungdommeligt lir i luften. Og gudskelov for det. Stadigvæk var der ikke en naturlig balance i forholdet mellem hovedperson og det unge publikum.

Nye sange og gamle hits

Pharrell Williams begyndte resolut showet med sange fra sit vellykkede soloalbum fra marts i år,”G I R L”, og numrene var også live så funky og havde så meget groove i sig, at de ikke lod sig kvæle fuldstændig af Forums dårlige lydforhold.

Herfra bevægede Pharrell Williams sig sammen med sit kompetente, lidt kedelige band rundt i hits, som han i årenes løb har produceret med og til andre. ”Hot In Herre”, et hit for Nelly for 12 år siden, var et af de numre, som appellerede til publikum, mens andre ældre numre ikke kunne løfte stemningen for alvor.

Pharrell Williams’ vision om herefter i et kvarters tid at minde publikum om sit gamle, innovative band N.E.R.D var prisværdig, og visionen virkede oprigtig med et andet bandmedlem Shay Haleys tilstedeværelse.

Effektivt hit stod svagt

Desværre blev deres fælles projekt lidt for rodet og ufarligt til at blive effektfuldt for den store del af publikum, som ikke kendte materialet. Herfra rystede Pharrell en ny cocktail med hits for andre og eget solomateriale, og kvaliteten svingede op og ned. Og det var forbløffende nok mest ned med det ellers effektive monsterhit ”Blurred Lines”. Var Pharrell Williams løbet tør kræfter? Han fandt tilbage på sporet med ”Get Lucky”, og formåede med ny energi i ekstranumrene at fastholde et momentum frem til den logiske afslutning med ”Happy”.

Glem frygten, vær glad og gør verden til et bedre sted, var budskabet fra popstjernen, som inviterede en glad dreng op på scenen. Og Pharrell Williams opførte sig selvfølgelig som en god far.

Dette er en Premium-artikel, som normalt kræver abonnement. Meld dig til i dag, hvis du ikke allerede er abonnent, og få fuld digital adgang til Jyllands-Postens journalistik. Den første måned er gratis, og der er ingen binding. Se hele Premiums anmeldelsesunivers her.

Anmeldelse af Erasure - Musikhuset Aarhus

12-12-2014: Pop: Med 25 år gamle hits samt numrene fra det aktuelle album, ”The Violet Flame”, gav popduoen Erasure den bedste koncert på dansk grund i 10 år. Læs artikel

Anmeldelse af Pharrell Williams - Girl

05-03-2014: Pharrell Williams lagde stemme til flere af 2013’s største hits. Læs artikel

Anmeldelse af Michael Bublé i Forum, Frederiksberg

27-02-2014: Verdens bedste krydstogt-entertainer skabte bølgegang i Forum. Læs artikel

Anmeldelse: Frit valg på alle Costello-hylder

03-06-2012: Elvis Costello havde en god dag ved lykkehjulet i Aarhus, men publikum trak også nitter. Læs artikel

Anmeldelse af Rasmus Seebach - Dokken, Esbjerg

13-02-2016: Rasmus Seebach leverede syng med-folkefest uden det store show-spræl. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...