Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af New Order - Music Complete | musik.guide.dk

Nu er New Order atter et popband

Den hårdt prøvede Manchester-gruppe New Order har genfundet det elektroniske udgangspunkt på overraskende vitalt comeback-album.

Pop
New Order
Music Complete
Mute Records/Playground Music

Ikke alle er lige så glade som denne anmelder:

»For mig er det ikke New Order i øjeblikket. Det er en gruppe mennesker, der lader som om, at de er New Order,« snerrer popgruppens tidligere bassist, Peter Hook, i britiske Q Magazine.

Dette – det blot 10. studiealbum på 35 år – er da også gruppens første udspil uden de karakteristiske, melodiskabende basgange fra Peter Hook, der var med fra begyndelsen i Joy Division i 1970’erne og fulgte med over i New Order. Men nu har han forladt gruppen efter misbrug, økonomiske kvaler og langvarige stridigheder om hvad som helst – ikke mindst den kunstneriske kurs. Fraværet kan høres. Og mærkeligt nok på den gode måde. Kun den anonyme førstesingle ”Restless” lyder som et ekko af bandets rockede udspil ”Get Ready” (2001) og ”Waiting For The Sirens Call” (2005), mens resten af det aktuelle album er elektronisk orienteret i en grad, der leder tankerne hen på New Orders Ibiza-inspirerede mesterværk ”Technique” (1989) samt duoen Electronic, som forsanger, Bernard Sumner, drev sammen med den tidligere The Smiths-guitarist, Johnny Marr, i 1990’erne. Det elektroniske skift klæder New Order, som på den svært iørefaldende andensingle ”Plastic” og øvrige højdepunkter som ”Tutti Frutti” atter lyder som det band, der i 1980’erne konstant skubbede grænserne for, hvordan popmusik kunne lyde. Måske er det flirten med Iggy Pop (”Stray Dog”), Tom Rowlands fra The Chemical Brothers (”Unlearn This Hatred”) og svært vanedannende (”Singularity”) eller skiftet til Mute Records (Depeche Mode, Erasure), der – med den dedikerede producer Daniel Miller for bordenden – har fået styr på New Order, der alt for længe havde kørt på autopilot i forhold til både sangskrivning og produktion.

Anmeldelse af Depeche Mode - Delta Machine

25-03-2013: Pop: Depeche Mode er gavmild med musikken på timelangt nyt album, der dog ikke kan matche de bedste plader, som 2013 indtil nu har budt på. Læs artikel

Anmeldelse: Adele: 21

23-01-2011: Stjerneproduceren Rick Rubin er ikke nogen gevinst på svingende udspil fra det unge vokale kraftcenter Adele, der snart optræder i Danmark. Læs artikel

Anmeldelse: Grace Jones: Hurricane

04-11-2008: Den jamaicanske-amerikanske sanger lægger navn til et hundrede procent gennemført album.

Læs artikel

Anmeldelse: New Order: Movement, Power, Corruption And Lies, Low-Life, Brotherhood, Technique

05-10-2008: New Order bevægede sig fra makværk til mesterværk over deres fem første album, som nu er tilgængelige i eksklusive luksuspakker med ekstramateriale.

Læs artikel

Anmeldelse af Dicte - Perfume

04-02-2016: Dicte kan være både sårbar og sexet på sit nye album, der følges op af en turné. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...