Find mere om:
Nyhed: Michael Jackson flirtede med døden | musik.guide.dk

Nyhed: Michael Jackson flirtede med døden

<p> I dag er det et år siden, at King of Pop døde. I året, der er gået, er der kommet mere og mere klarhed over de sidste dage af hans liv. </p>

I dag for et år siden var Michael Jackson og hans pludselige død på alles læber.

Fans og andre fulgte - ofte vantro - de mange informationer, der kom ud om hans sidste dage og timer.

SE BILLEDER fra Michael Jacksons karriere

Via intensiv efterforskning og utallige afhøringer af dem, der var mere eller mindre direkte involverede i de dramatiske hændelser, er der nogenlunde klarhed over, hvad der skete i dagene op til den 25. juni og i hans sidste skæbnesvangre døgn.

Mange uafsluttede ender

Mens pengene vælter ind til boet efter The King of Pop, har verden været vidne til det ene drama efter det andet. Familiestridigheder om rettighederne til hans sange, kampe om arven, sigtelser mod hans læge og andet.

Disse mange sider af sagen er langt fra afsluttet – og bliver det næppe foreløbig.

Men det er Michael Jacksons 50-årige liv, og det sluttede den 25. juni ved middagstid.

This is it - This is shit...

Nogle måneder efter hans død kom filmen "This is it", der skildrede hans arbejde med at stable de planlgte "This is it"-koncerter på Wembley i London på benene.

Filmen tegnede i al væsentlighed et billede af en kampklar Michael Jackson, men sandheden var en anden.

Allerede mens PR-maskinen kørte i overhalingsbanen omkring "This is it"-filmen blev den af kritikere omdøbt til "This is shit".

I dag på etårs-dagen fra hans død mindes Michael Jackson overalt i verden ved utallige højtideligheder og tv-kanalerne kappes om at sende Michael Jackson-relaterede programmer.

TV3 rydder en aften

Herhjemme går TV3 af med sejren. I aften sender kanalen et helt nyt dokumentar-program "Gone to soon", der samtidig har premiere mange andre steder på kloden inklusiv USA. Programmet går tæt på Jacksons sidste år og søger mulige forklaringer på hans død.

Kanalen sender desuden "This is it". Siden følger programmet "Inside the Michael Jackson Mansion" og endelig filmen "Moonwalker" fra 1988.

Men tilbage til Michael Jacksons sidste uger.

Var han fit for fight?

Hans tidligere manager Frank DiLeo og Wembley-showets promotor Randy Phillips gentog utallige gange i Jacksons sidste uger, at han var fit for fight og at han glædede sig til de mange koncerter i London.

Men selv de undlod ikke at løfte en lille flig af et stigende problem: Michael Jacksons klagede konstant over, at han ikke kunne sove, kiloen raslede af ham og hans appetit blev mindre og mindre.

Han tryglede om propofol

I påsken modtog sygeplejersken Cherilyn Lee et opkald fra Michael Jackson. I dette tryglede han hende om at skaffe ham noget propofol - et stærkt bedøvelsesmiddel, der bruges under operationer.

Han havde - fortalte ham Cherilyn Lee - brug for stoffet for at sove. Hun nægtede at hjælpe ham og frarådede ham på det kraftigste at bruge propofol. Sygeplejersken har siden fortalt, at Jacksons læge - i hvert fald i følge Jackson selv - havde sagt OK for brugen af stoffet.

Den 21. juni - fire dage før hans død - blev Cherilyn Lee kontakten af en af Jacksons assistenter, og hun kunne høre Jackson klage sig i baggrunden.

Han råbte, at hans ene side var brændende varm, mens den anden var iskold. Sygeplejersken er ikke i tvivl om, at han havde fået noget stof, der havde ramt hans central-nervesystem.

Der var noget galt

Dagen efter blev de fleste i hans omgivelser klar over, at noget var grueligt galt. Og ikke mange var i tvivl om, at han var pumpet fuld med propofol - heller ikke, at han til dette fik hjælp af lægen Conrad Murray.

Denne har til politiet forklaret, at han den 22. juni faktisk havde halveret dosen af propofol og suppleret den med anden nervemedicin. Dette var tilstrækkeligt til, at Jackson sov om natten.

Efter prøverne på "This is it"-showet den 23. juni var de fleste imponerede over Jacksons præstationer. Han virkede både tændt og meget nærværende.

"Jeg kan gøre dette"

Samme aften fik han i følge Conrad Murray ikke propofol, men sov ved hjælp af diverse anden medicin.

Samme reaktion blev Jackson mødt med den 24. juni, og i følge promotor Randy Phillips skulle Jackson, da mange timers intense prøver var forbi, have sagt:

"Tak fordi jeg fik mulighed for dette. Jeg har det. Jeg kan gøre dette. Jeg tager den herfra nu."

Dette fik The King of Pop aldrig mulighed for at vise.

Han var for længst gået ind i sit sidste døgn.

LÆS MERE: Michael Jacksons aller-sidste timer

Nyhed: Planer om gigantisk Jackson-museum

03-06-2010: Planerne om et museum over popikonet til 1,3 mia. kr. bliver måske realiseret allerede næste år.

Læs artikel

Nyhed: Pop-kongen blev aldrig voksen

27-06-2009: Michael Jackson vil blive husket som 1980'ernes store idol og en af musikbranchens største kommercielle succeser. Men hans karriere gik reelt i stå i 1990'erne, og han formåede aldrig at blive en voksen popstjerne.

Læs artikel

Nyhed: Portræt: Popkongens storhed og fald

26-06-2009: Michael Jackson - King of Pop - var en af popmusikkens absolut største stjerner. Læs om hans liv og karriere.

Læs artikel

Nyhed: Sony udgiver Jacksons ukendte sange

02-08-2010: Michael Jackson gemte på sin harddisk en lang række sange, som aldrig tidligere er udgivet. Læs artikel

Nyhed: "We Are The World" genindspillet

02-02-2010: Massevis af stjerner deltog i genindspilningen af sangen, der skal hjælpe Haitis befolkning.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...