Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Michael Bublé i Forum,.. | musik.guide.dk

Anmeldelse af Michael Bublé i Forum, Frederiksberg

Verdens bedste krydstogt-entertainer skabte bølgegang i Forum.

Koncertanmeldelse:
Michael Bublé

Forum, Frederiksberg

Onsdag


10.000 billetkøbere i Herning i april 2012. Og udsolgt til onsdagens koncert i Forum på Frederiksberg.

Man kan godt være noget ved musikken, selv om man lever højt på andres sange – og selv om man er så gammeldags, at den periode, man primært stjæler fra, kun huskes af poplyttere omkring pensionsalderen.

Navnet er Bublé. Michael Bublé.

Den altid elegant klædte canadiske crooner er både genopliver af det klassiske jazz/big band-brag og samtidig en skødesløs underholdnings-charmør med en lind strøm af entertainer-tricks i ærmet.

Ved koncerten i Forum præsenterede han sit kæmpeorkester og udbrød: ”Uden de fyre var jeg bare en skide karaoke-sanger... Hov nu skal I ikke give mig ret!”

Fan-tatovering

Med lignende jordnær selvironi udtrykte han tvivl om, hvorvidt showet havde toppet næsten før det rigtig kom i gang. Nemlig da en hårdkogt fan bad om en autograf, som skulle foreviges som tatovering. Men da kvinden forlangte autografen på et stykke papir og ikke på armen, spurgte Bublé lidt vantro, hvor hun da havde tænkt sig at få autografen tatoveret?! Jubel-latter i Forum, og sangeren var nærmest på hjemmebane, da han fortalte om sin gode danske ven, roste de skønne danske kvinder, takkede for en flaske Gammel Dansk  og krammede en Rasmus Klump-bamse.

De kvikke og vittige bemærkninger – ofte under bæltestedet – sad løst på den nybagte familiefar, som ellers swingede, svajede og sjælede aftenen igennem, som verdens bedste og sjoveste krydstogt-entertainer i et Forum, der gyngede livligt på bølgerne.

Det var dejligt at høre Bublé holde liv i den forårs-forelskede big band-bulderbasse ”You Make Me Feel So Young”, der blusser af muntre lyriske indfald (”You make me feel like spring has sprung”). Selv om han ikke ligefrem vristede sangen fra Sinatra i det hinsides, sang Bublé den med overbevisende selvsikkerhed og drenget charme. Han snuppede også frækt dansepartneren fra Van Morrison i ”Moondance”, der i Bublés udgave er herligt forventningsspændt.

Knap så heldigt

Bublés eget materiale er langt mere på det jævne, men han formåede trods nogle flygtige indslag at holde showet godt glidende. Bl.a. med et snildt skift til en platform placeret bagerst i salen.

På slentreturen mellem de to scener luftede han en noget gumpetung udgave af Daft Punks ellers popliflige ”Get Lucky”, mens det gik bedre med et par Motown-numre og en lyserød uskyldig ”All You Need Is Love”, hvor  konfetti-hjerter dalede blødt ned over publikum.

Michael Bublé er ikke en enestående fortolker. Men han er djævelsk effektiv, og i Forum fik han en flot afvæbnende tåre-trækker ud af ”How Can You Mend a Broken Heart” med Bee Gees. Og både versionerne af ”Feeling Good” og ”Cry Me A River” var buldrende pompøse, som et filmisk Bond-klimaks, mens ”Save the Last Dance for Me” fungerede friktionsfrit som kulørt festopfordring.

Alt sammen spændstig og medrivende underholdning, som får de mere sukker-romantiske bagateller til at forsvinde i mængden. Og vi nåede heldigvis i havn med den vittige entertainer længe inden festrusen forduftede og søsygen satte ind.

Crooner er svær at elske

Anmeldelse: Michael Bublé (Multiarenaen, Herning)

16-04-2012: Bublé er en guldgraver i musikhistorien, og han går til den med mangel på andægtighed. Læs artikel

Anmeldelse af Rasmus Seebach - Dokken, Esbjerg

13-02-2016: Rasmus Seebach leverede syng med-folkefest uden det store show-spræl. Læs artikel

Anmeldelse af Erasure - Musikhuset Aarhus

12-12-2014: Pop: Med 25 år gamle hits samt numrene fra det aktuelle album, ”The Violet Flame”, gav popduoen Erasure den bedste koncert på dansk grund i 10 år. Læs artikel

Anmeldelse af One Direction - Four

15-11-2014: Pop: Verdens mest populære boyband agerer flødeskum på en række professionelt producerede popsange. Læs artikel

Anmeldelse af Pharrell Williams i Forum, Frederiksberg

13-09-2014: Hitmaskinen Pharrell Williams fik til sidst begejstringen til at buldre løs med ”Get Lucky” og ”Happy”. Men i løbet af koncerten var der for mange problematiske stunder. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...