Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Michael Bublé (Multiarenaen, Herning) | musik.guide.dk

Michael Bublé (Multiarenaen, Herning)

Bublé er en guldgraver i musikhistorien, og han går til den med mangel på andægtighed.

Multiarenaen, Herning

MICHAEL BUBLÉ

Søndag

Der kan være fordele ved at være gammeldags.

Canadiske Michael Bublé (udtales ”boo-blay”) boltrede sig som barn i sin italienske bedstefars pladesamling, så knægten blev dus med gamle jazz- og bigband-klassikere, som de fleste i hans generation kun har sporadisk kendskab til.

Det har givet Michael Bublé adgang til en guldgrube af evergreens, som mange musiklyttere i dag oplever for første gang i selskab med sangeren.

Hans fraseringer og musikalske bigband/jazz-stil skylder en formue til forbilleder som Frank Sinatra, Ella Fitzgerald og Tony Bennett. Men Bublé's joviale personlighed og naturgivne showbiz-charme gør ham til mere end en snedigt spindende kopikat.

Wonderful Copenhagen

Den 36-årige crooner har også knoklet hårdt for at nå dertil, hvor han søndag aften kunne lokke 10.000 gæster i Multiarenaen i Herning. Bublé udgav som ung flere upåagtede album og var ikke for fin til f.eks. at slide som entertainer på et krydstogtskib og levere syngende telegrammer.

I Herning brød han straks barrieren til publikum ved at undskylde, at han ”lignede lort”, fordi han havde haft en festlig aften hos venner i København.

Han fortalte, at han tilmed om morgenen var blevet holdt vågen - først af råbende, stangstive natteravne og derefter af bimlende kirkeklokker.

Robbie-konkurrent

Trods upåklagelig stemmekontrol og velsmurt orkester-klang bag Bublé tog det dog noget tid, før gnisterne rigtig sprang mellem sanger og det bænkede publikum.

En helt banal årsag var desværre, at volumen var for lav, men det blev da til nydeligt arrangerede og spillede udgaver af ”Cry Me a River”, ”Mack the Knife” og ”I've Got the World on a String”.

De blev i forgangne tider gjort populære af bl.a. Ella Fitzgerald, Louis Armstrong og Frank Sinatra. Michael Bublé kunne med sidstnævnte sang ikke ligefrem stjæle bigband-stafetten fra Ol' Blue Eyes, men arvtageren gjorde sandelig et rørende langfingret forsøg.

Uimponeret frækhed

Den uimponerede frækhed stråler fra scenen, og canadieren er så professionel scene-hjemmevant, at vi befinder os i Robbie Williams-klassen. Bublé improviserede en kort duet med en fan og lavede Michael Jackson-finter og skridtgreb.

Han bevægede sig ud blandt publikum, hvor han sang en sober akustisk version af den effektive boyband-ballade ”Home” om parforholds-tømmermænd og langdistance-længsel.

Det er elegant og venligsindet underholdning, som fair nok er blevet betegnet som husmor-pop. Men koncerten i Herning viste også, at mor fik selskab af både mand eller kæreste, børn og bedsteforældre til turen rundt i Bublé's forårs-pippende retro-tivoli – og alle så ud til at nyde det.

Guldfingeren på pulsen

Mod slutningen piblede gåsehuden da også frem, da sanger og orkester omarrangerede balladen ”Feeling Good”, der engang blev sunget uafrysteligt af Nina Simone.

Den blev relanceret som storslået potent James Bond-soundtrack, der med eventyrlig glamour i bredformat havde licens til at dræbe enhver kedsomhed.

Festen rullede også til en udmærket version af ”Save the Last Dance for Me” samt til Eagles udsat for messingblæsere under vingerne i ”Heartache Tonight”.

Ingen tvivl om, at Michael Bublé nyder en herlig udsigt ved at stå på skuldrene af giganter.

Men hans udgave af Leon Russell's intime bekendelses-ballade, ”A Song for You”, er glimrende uden at efterabe. Og dropper man den pophistoriske andægtighed, er Bublés versioner ofte fuldt konkurrencedygtige med mange af originalerne.

Anmeldelse af Michael Bublé i Forum, Frederiksberg

27-02-2014: Verdens bedste krydstogt-entertainer skabte bølgegang i Forum. Læs artikel

Anmeldelse af Michael Bublé - To Be Loved

17-04-2013: Michael Bublé kan sælge massevis af albummer og billetter rundt om i verden. Men den canadiske crooner er ikke i nærheden af at kunne matche Frank Sinatra. Læs artikel

Anmeldelse af Dolly Parton - Forum, Frederiksberg

09-07-2014: Selvironiske Dolly Parton var gavmild med klassikere og strøede overraskelser ud i et udsolgt Forum. Læs artikel

Anmeldelse af Justin Timberlake i Parken

07-05-2014: Justin Timberlake kaldte publikum i nationalarenaen for turneens hidtil bedste. Amerikaneren spillede masser af hits og dyrkede med stil og styrke soul, funk og disco. Læs artikel

Anmeldelse: The Doors: Live In New York

09-01-2010: The Doors' styrke som liveband til sidst i karrieren dokumenteres i stort bokssæt.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...