Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Madonna - Rebel Heart | musik.guide.dk

En god og gavmild stjerne

Madonna beviser med sit nye album, at hun ikke vil stå i skyggen af de unge stjerner. ”Rebel Heart” er en blanding af aggressive dansenumre og velskabte popballader.

Pop
Madonna
Rebel Heart
Boy Toy/Universal Music

På albumcoveret forsøger Madonna at ligne sig selv som ung popsild i 1980’erne, da hun dyrkede Marilyn Monroe som et forbillede. Det krøllede hår er kridhvidt. Læber, negle og den kortærmede trøje har en knaldrød farve, som signalerer, at hun er ude på narrestreger. På den højre underarm står albumtitlen ”Rebel Heart”. En rebel med et bankende hjerte for en sag? Eller en popstjerne, der som 56-årig vil understrege, at hun ikke skal parkeres som fortid og nostalgi?

Madonna har aldrig kendt til ydmyghed, og hun vil mere end 30 år inde i sin meget succesrige karriere ses, høres og fylde lige så meget i det store billede som tidligere i karrieren.

Det nye albums 14 sange har Madonna skabt sammen med en række af tidens mest populære sangskrivere og producere: Avicii, Diplo og Kanye West samt de mindre kendte, men meget efterspurgte Ariel Rechtshaid, Mike Dean, MoZella, Toby Gad og Evan Bogart m.fl.

At en række sangskrivere og producere har været involveret i musikken, fremgår dog ikke af albummets booklet. Her bliver det kun nævnt, at der er gæstevokalister på to sange. Det handler om, at ”Rebel Heart” skal fremstå som verdensstjernen Madonnas vision. Hvilket på sin vis er forståeligt. I sidste ende er det hende, som står med ansvaret for pladens kunstneriske og kommercielle succes.

Ligesom på sine 12 forrige studiealbum bruger hun grådigt løs af både øjeblikkets og fortidens musikalske strømninger: Her er lyden af moderne danse- og festmusik, disco, reggae, hiphop, blid og Kraftwerk- kantet elektronisk musik og popballader som ”HeartBreakCity” og ”Joan Of Arc”, hvor Madonna slår fast, at hun ikke er den historiske skikkelse. Endnu.

Den velsyngende solist leger lystigt med betydningsfulde ord, kølige statements som ”Bitch I’m Madonna” og varmblodige budskaber som ”Hold Tight”, mens de musikalske stilarter og stemninger mikses sammen og præsenteres med skarphed.

Kortene er blandet

Man kan mene, at albummet burde have været delt i to. Første del kunne have indeholdt pladens mest tempoprægede og aggressive sange, mens anden del skulle have været ramme om numrene med de bløde værdier og voksne udtryk. I stedet blander Madonna kortene, så man som lytter bliver flyttet rundt i oplevelser og overraskelser. Der er f.eks. langt fra tænksomheden på ”Joan Of Arc” til dansetricket ”Iconic”, selv om de huserer ved siden af hinanden.

Umiddelbart er det med sine 55 minutter et langt album. Det føles dog aldrig for langt, og til sidst finder man stærke numre som den charmerende ”Body Shop” og den lystige ”Holy Water”, hvor hun et øjeblik opsøger sit gamle storhit ”Vogue”.

»Jeg kan give dig alt, hvad du ønsker,« lover Madonna. Hun er i hvert fald både god og gavmild på sit nye opus.

Anmeldelse af Prince - HitnRun

08-01-2016: Prince har alt for travlt med at udgive ny musik. Der mangler kvalitetskontrol. Læs artikel

Anmeldelse af David Bowie - Blackstar

06-01-2016: Nyt album: Det britiske rockikon David Bowie viser på sit nye album både mod, nysgerrighed og vokalt overskud. Han tør stå ved, at han i bund og grund er popmusiker, og han lyder, som om han stadig har kræfterne til at tage på sin første turné i en årrække. Læs artikel

Anmeldelse af Miley Cyrus, Madonna og Cher

09-10-2013: Miley Cyrus udfordrer Rihanna, mens Chers comeback er en skændsel. Læs artikel

Anmeldelse: Vågn op, dette er Madonnas liv

24-03-2012: Der er på ”MDNA” både hilsner og hug til eksmanden, men Madonna rusker også op i sig selv. Læs artikel

Anmeldelse: Madonna: Celebration; Mariah Carey: Memoirs Of An Imperfect Angel

28-09-2009: To af popmusikkens allerstørste kvindelige skikkelser er klar med nye udgivelser. Man får mest for pengene med Madonnas seksstjernede dobbeltalbum, der topper den britiske hitliste.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...