Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse: Mø skød sig op blandt stjernerne | musik.guide.dk

Anmeldelse: Mø skød sig op blandt stjernerne

Stjernestund: Danske Mø gav en uovertruffen koncert, der ikke efterlod tvivl om hendes enorme potentiale.

Pop
Store Vega, København
Torsdag

Sent torsdag aften blev himlen over København oplyst af fyrværkeri. Anledningen var vist årets åbning af Tivoli, men det kunne sagtens have været for at fejre den koncert, Mø netop havde afsluttet på spillestedet Vega et par kilometer derfra. Selv om ingen raketter kom i nærheden af de højder, sangerindens optræden nåede.

For Mø viste sig som en stjerne. Ikke bare sådan en, der lyser op inden for kongerigets fire vægge, men en der har potentiale til at blive et blændende klart element på nattehimlen kloden over.

Attitude som en Spice Girl

Omverdenen har da også fået øje på den 25-årige fynbos electropop. Hendes nylige debutplade blev anmeldt i flere internationale medier, og da hun forrige fredag fik musikprisen P3 Guld, blev den overrakt af Melanie ”Sporty Spice” Crisholm, med lovprisningen om, at Mø havde girl power nok til at være med i Spice Girls.

Eftersom ”Sporty Spice” er danskerens erklærede idol, var det en tydeligt bevæget Mø, der modtog lovprisen.

Under koncerten afslørede den unge sangerinde også i korte glimt mellem numrene hendes benovelse over den proppede sal. Men i det sekund, musikken gik i gang, blev attituden usårlig. Hun kunne have fået et flygel i hovedet uden at fortrække en mine. Med sin hårdt flettede hestehale og spaghettistroppede undertrøje var hun kun ca. 10 centimeters maveskind fra at ligne forbilledet fra Spice Girls, men også i udstråling lignede hun langt mere en med 20 års stjernestatus på rygraden, end en, der netop har udgivet sit første album.

En konstant energiudladning

Det var den stjerneattitude, der løftede koncerten fra det virkelig gode op til det suveræne. For et var, at hun var en konstant energiudladning på scenen, uden på noget tidspunkt at lyde det mindste stakåndet eller ramme vokalt ved siden af. Det var imponerende i sig selv.

Men hvor den slags ofte føles som at overvære en aerobictime, bevægede Mø sig i stedet rundt med en kats nonchalante elegance; både smygende og i abrupte svirp med kroppen. Overlegent uden at være hverken arrogant eller påtaget.

Krydret med en meget direkte form for publikumskontakt: Foruden at vandre rundt blandt det tætpakkede publikum under flere sange, afsluttede hun hittet ”Glass” ved at kaste sig ud i en omgang crowdsurfing. For nok består debutalbummet af elektronisk pop, men oprindelig stammer hun fra Odenses punkmiljø.

Selvrørt sovs

Musikalsk afveg koncerten også noget fra pladens lyd. Især i form af en tung bas, der kildrede i tæerne og klirrede i numrenes ellers ofte glasklare, nordiske kølighed. Men dels passede samspillet mellem band og sangerinde konsekvent lige på beatet, dels passede den rå lyd helt perfekt til hendes gebærden.

For på pladen læner flere numre sig lige lovligt meget op ad andre kunstnere. Ikke kun ad Spice Girls, der er det populærkulturelle fikspunkt det for tiden er moderne at have et af, men også ad andre og mere samtidige bands og sangerinder. Men med koncerten efterlod Mø ingen tvivl om, at hun ikke bare er et fabriksfremstillet kopiprodukt. Men en musiker af selvrørt sovs.

Leveres der på det niveau, så hører man til blandt stjernerne, og Mø ligner ikke en, der har i sinde bare at glimte som en raket for at falde udbrændt ned lige bagefter.

Anmeldelse af LCD Soundsystem - The Long Goodbye - Live at Madison Square Garden

10-06-2014: Afslutningskoncerten med populært danseband er nu endelig blevet til en udgivelse. Læs artikel

Anmeldelse af Mø - No Mythologies To Follow

10-03-2014: Danske Mø viser gode takter, men må gerne danse lidt mere efter sine egne. Læs artikel

Anmeldelse af Jenny Wilson i Østre Gasværk, København

13-11-2013: Dårlig lyd og respekt for de uskrevne sociale spilleregler kom i vejen for en dansefest. Læs artikel

Anmeldelse af Pink i Multiarenaen, Herning

01-06-2013: Popkoncert: Pink gik i frustrerende lydfælde i selskab med 15.000 gæster i Herning. Læs artikel

Anmeldelse: Medina (Tobakken, Esbjerg)

17-02-2012: Medina slingrer mellem at være en sexet dansk dansegulvs-dronning og en parodi på sig selv. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...