Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Lana Del Rey - Honeymoon | musik.guide.dk

Anmeldelse af Lana Del Rey - Honeymoon

Lana Del Rey opsøger Californiens sol og skyggesider på spændende nyt album.

Pop
Lana Del Rey
Honeymoon
Polydor

B972086832Z.1_20150922171603_000+GQIO0NH4.1-0.jpg

Lana Del Rey går på sit nye album hele vejen i slowmotion. Mens de fleste af tidens unge popstjerner forsøger sig med temponumre, huserer denne excentriske newyorkerpige på sit nye album med en udsøgt langsomhed i et californisk scenarie med en del sol og masser af skyggesider. Som hun synger på titelsangen:

»We both know the history of violence that surrounds you/but I’m not scared/there’s nothing to lose/now that I’ve found you«.

Lana Del Rey brød i 2011 igennem med den iørefaldende ”Video Games”, der dyrkede det tvetydige tekstunivers, som siden har været solistens varemærke. Det hele kan fremstå så pænt og poleret, men bag facaden og om et øjeblik lurer det faretruende moment på den mest fascinerende facon. Som i en Hitchcock-film eller i et af de bedste afsnit af ”Twin Peaks” eller ”Mad Men”:

»I lost myself when I lost you/But I still got jazz when I've got those blues/And I lost myself when I lost you/And I still get trashed, darling, when I hear your tunes«.

De sætninger finder man på ”Terrence Loves You”, som i arrangement og produktion mikser lidt surfrock med masser af jazzstil.

En sofistikeret dimension

Det lyder måske gammeldags, men fordi det er så ordentligt kreeret, distancerer det sig milevidt fra den lange række af elendige musikproduktioner, som i disse år devaluerer oplevelsen af radiokanalerne og streamingtjenesterne.

Lana Del Rey er hovedårsag til, at det nye opus har en både spændende og sofistikeret dimension. Som vokalperformer er hun unik, uanset om hun lyder introvert eller imødekommende. Men hun får uvurderlig hjælp af sin mangeårige samarbejdspartner Rick Nowels, som før har arbejdet sammen med bl.a. Madonna. En tredje vigtig aktør er Kieron Menzies, som i høj grad har kreeret pladens filmiske lydspor og de beats, der bygger bro til tidens lyd.

»God knows I tried,« synger Lana Del Rey. Hun lykkes med langt det meste på 65 minutter.

Anmeldelse: Lana Del Rey: Born To Die (med tre bonusnumre)

29-01-2012: Lana Del Rey er i de bedste momenter et spændende, meget opløftende bekendtskab. På anden halvdel af albummet bliver det dog for tydeligt, at der har manglet gode ideer. Læs artikel

Anmeldelse af Kwabs - Love + War

11-09-2015: Britiske Kwabs’ debutalbum afslører, at han er langt mere end hittet ”Walk”. Læs artikel

Anmeldelse af Ane Brun - When I’m Free

04-09-2015: Den norske sangerinde Ane Brun viser sit værd med nyt gennemarbejdet album. Læs artikel

Anmeldelse af Matthew E. White - Fresh Blood

09-03-2015: Matthew E. White er hovedperson, men det er korsangerne, blæserne og strygerne omkring ham, der overbeviser. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...