Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Tony Bennet & Lady Gaga -.. | musik.guide.dk

Det swinger bare ikke

Lady Gaga finder ikke lykken med swingmusik, mens Lenny Kravitz afslører en mangel på opfindsomhed.

Swing/pop
Tony Bennett & Lady Gaga
Cheek To Cheek
Universal Music/Sony Music

Rock
Lenny Kravitz
Strut
Roxie Records

gag.jpg

leny.jpg

Swingmusik er en svær genre. Det skal, selvfølgelig, swinge. Men det skal ske på en facon, så der skabes en illusion om, at vokalisterne svæver vægtløst rundt, mens de synger. Naturligvis kræver genren fysik. Den må bare ikke kunne mærkes. Så snart swingmusik bliver for mange muskler, går det galt, og det bliver endnu værre, hvis sangeren eller sangerinden bliver for udbasunerende.

Tony Bennett er en af swingmusikkens største skikkelser, men som 88-årig er hans stemmepragt og ambitionsniveau ikke på tidligere tiders niveau. Men han er trods alt på hjemmebane, og med sin erfaring som entertainer og showmaster finder han en hyggelig vej i duetterne med Lady Gaga.

Hun var fra 2008 til 2011 på toppen af poppen, men de seneste år har hun kæmpet febrilsk for at finde de rigtige sange. Til sine popkoncerter – hun optræder i Herning på lørdag – har hun bevist, at hun kan synge og spille. Hun er ikke blot et produkt, selv om hun pynter sig i sære kostumer. Hvis hun da ikke smider tøjet.

Hendes gæstevisit i swingmusikken sammen med Bennett er langtfra overbevisende. Hverken i de stille momenter eller temponumrene er hendes vokal tilstrækkelig interessant. Den er hverken overlegen fyldig, honningblød eller sexet, og man får aldrig denne swingende vægtløse oplevelse. I stedet skærer for mange af hendes vokale præstationer i ørerne, fordi hun må gøre sig alt for umage.

Synger om sex

På fotografierne i albummets booklet gør Gaga alt for at fremstå sexet. Lenny Kravitz synger i stedet om ”Sex”. Det er første nummer på det nye opus fra den tidligere så succesrige solist, der i nyere tid har kombineret musiklivet med optrædener i diverse film.

Kravitz synger, spiller leadguitar og alle mulige andre instrumenter, og han har også produceret, mens Bob Clearmountain har mikset. Clearmountain sørgede i 1980’erne for at give bl.a. David Bowie, Bruce Springsteen og The Rolling Stones en meget kompakt og ren lyd, der delte fanskaren. Mildt sagt.

Bob Clearmountains metoder kan ikke skjule, at Lenny Kravitz reelt ikke har rykket sig siden sit gennembrud omkring 1990. Han kan stadig kreere et rocknummer, som swinger, men han har svært ved at forny sig i løbet af et helt album.

Samtidig er han fortsat uhyre klichepræget som sangskriver. »I love New York City« lyder hyldesten et sted, mens han senere synger ”Happy Birthday”.

Anmeldelse af Robbie Williams i Multiarenaen, Herning

12-05-2014: Koncert: Robbie Williams fik både hjælp af sin far og et børnekor, og han blev gift med en fan. Men koncerten haltede alligevel. Læs artikel

Anmeldelse af Caroline Henderson - Lonely House

27-03-2013: Caroline Henderson er ikke træfsikker som ”Mack the Knife” i alle sine Kurt Weill-fortolkninger. Men flere klassikere udsættes for vellykkede bagholdsangreb. Læs artikel

Anmeldelse af Bob Dylan - Shadows In The Night

31-01-2015: Pop: Den hæse vokal er væk, og Bob Dylan tager også en pause fra egne numre for at prøve kræfter med 10 sange, som Frank Sinatra engang gjorde krav på. Læs artikel

Anmeldelse af Lady Gaga - Multiarenaen, Herning

28-09-2014: Koncert: Lady Gaga tøjlede sin kreative galskab i Herning og kørte i mål med harmløs og haltende underholdning. Læs artikel

Anmeldelse af Ginman/Eivør - The Color of Dark

15-09-2014: Filmisk drama med Ginman/Eivør, negle-bidende alvor med The White Album og optræk til voksenadfærd fra Joey Moe. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...