Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af The Kenneth Bager Experience -.. | musik.guide.dk

Pladask mellem to strandstole

Kenneth Bager serverer en mangefarvet kosmopolit-cocktail, der runder blandingsmisbrug.

POP/ELECTRONICA
THE KENNETH BAGER EXPERIENCE:
FOLLOW THE BEAT
Disco:wax/Sony Music

Da den elektroniske musik og dj-kultur så småt fik dansefodfæste herhjemme i 1980’erne, var dj Kenneth Bager blandt bannerførerne. Han kan i dag kalde sig producer, musiker, pladeselskabsdirektør og festarrangør, og hans strygerkælne ”Fragment Two (the First Picture)” er fast inventar i dansk radio.

Festoriginalen er internationalt orienteret som dj og musikskaber, så det giver mening, at han allierer sig med en anden udlandskendt dansker: Sofie Gråbøl er spoken word-gæst i den electrofunkede ”What’s My Name”, men hun er tonløs, og historien om pigen, der på en bytur bliver væk fra sin kæreste og vennerne, er uforløst. Gråbøl ender med at lyde som en dårlig fransk skuespiller i en krukket film.

kenneth bager cover.jpg

Blændende chill-out

Det er et af albummets dårligste skæringer. Den bedste er ”Biological Bread”, der følger en herligt opadgående intensitetskurve med blæsergroove, world music-vokaler, terrænsnusende bas og hvislende beats og percussion.

Det er blændende chill-out med en overdådighed af redigeringsdetaljer i musikken, hvor man aldrig keder sig trods spilletiden på over syv minutter.

Og Kenneth Bager viser, at han har godt greb om popformatet i den easy listening-lækre ”I Wish I Could Be Happy”. Men i andre numre er der for meget famlende kompromis mellem pop og elektronisk verdensmusik. Ibiza-dj’en sætter sig f.eks. mellem to strandstole i ”Amazing”, ”Beautiful Day” og ”Stuck in a Lie”, der overlæsses med fikse idéer som børne/gospelkor, elektroniske klangeffekter og hektisk synth-lir.

Anmeldelse: Clara Sofie & Rune RK: Byen elsker dig

20-03-2011: Den syntetiske produktionsformel bliver for ensformigt bankende i det lange album-format. Læs artikel

Anmeldelse: Robbie Williams: Reality Killed The Video Star

08-11-2009: Robbie Williams leverer på et nyt album et par af karrierens flotteste ballader. Den britiske popstjerne har desværre også været på overskudslageret med poppede pænheder.

Læs artikel

Anmeldelse: Fever Ray (Store Vega)

23-03-2009: Elektrisk cd-magi med Fever Ray. Alias Karin Dreijer fra den stilskabende duo The Knife. Live er hun dog mere mystisk end medrivende.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...