Anmeldelse:
Anmeldelse: 2 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Janet Jackson - Unbreakable | musik.guide.dk

Popstjernen lyser alt for svagt

Janet Jackson kan hverken byde på høj underholdningsværdi eller lidt spænding.

Pop
Janet Jackson
Unbreakable
Black Doll

Der er gået syv år siden det seneste album med den 49-årige Janet Jackson, lillesøster til Michael Jackson, der døde 50 år gammel i 2009.

Der er gået meget mere end syv år, siden Janet Jackson for alvor gjorde en forskel, når der blev udgivet musik. Det var i 1980’erne og 1990’erne, hvor hun leverede flere store album- og singlehits. Men klassikere i stil med storebroderens har hun slet ikke i samme udstrækning kunnet kreere.

På sit nye opus begår hun samme fejl som på forgængeren ”Discipline”, hvor hun ikke kunne begrænse sig, og der var alt for langt mellem de gode oplevelser. Sådan er det også med det nye album, hvor der mangler et fokus på at skabe helt enkle ørehængere.

Titelnummeret udgør en hæderlig begyndelse, mens ”Burnitup!” er et spagfærdigt forsøg på at sætte fart i et dansegulv.

Er det storebror?

På ”The Great Forever” spidser man ører. Den elektroniske start er effektfuld, og så begynder Janet Jackson at synge som Michael Jackson, og man ved ikke, om man skal grine eller græde. Men nummeret swinger. Det samme gør funksagen

“Gon’ B Alright”, der er lige dele Prince-stil og Sly Stone-humør, mens Jacksons sangstemme lyder manipuleret på en mystisk måde.

På ”No Sleeep” huserer et tilbagelænet groove, som virker, mens rapperen J. Coles tilstedeværelse er præget af professionalisme frem for personlighed. Nummeret havde været bedre, hvis han var blevet skrevet ud af det, og man må her og mange andre steder sætte spørgsmålstegn ved beslutningsprocessen. ”Lessons Learned” er en omgang blid øremassage. Men kunne man have levet uden? Sagtens.

Anmeldelse af Enya - Dark Sky Island

27-11-2015: Enya har haft stor succes med at gentage sig selv. Den stil fortsætter på nyt opus. Læs artikel

Anmeldelse af Laid Back - Uptimistic Music Vol. 1

13-05-2013: Duoen Laid Back lyder stadig, som om den er fra et sted, hvor solen altid skinner. Læs artikel

Anmeldelse: Penny Police: The broken, the beggar, the thief

03-04-2012: Den 26-årige albumdebutant Marie Fjeldsted - alias Penny Police - synger med en dunblød lillepige-vokal i et impressionistisk popsnit, som er mere vægtløst, end godt er. Læs artikel

Anmeldelse: Nanne Emelie: Once Upon a Town

09-05-2011: Nanne Emelie giver et dansk bud på Norah Jones' genre-krydsende jazz. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...