Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af James Blake i Falconer Salen | musik.guide.dk

Melankoli er da noget, der skal tiljubles

Danmark og popstjernen James Blakes bittersøde musik smeltede flot sammen.

ELEKTRONISK MUSIK
FALCONER SALEN: JAMES BLAKE
Søndag
 

»Det er et specielt sted at være for mig,« fremstammede den elektroniske popmusiker James Blake til sit danske publikum.

Hvilket selvfølgelig er relativt gratis at sige. Specielle steder behøver jo ikke være positivt; Gobiørkenen ville formentlig også have været et specielt sted at være, hvis det endelig skulle være. Men at den ellers ordknappe engelske musiker både mente, hvad han sagde, og mente det godt, kunne aflæses i det øredøvende bifald, han i flere minutter forinden havde fået for sin – da også fremragende – fremførelse af den krystalklart melankolske ”Limit to Your Love”.

Et nummer, der har solgt til guld i Danmark som det eneste sted i verden. Ligesom Danmark er det eneste land, hvor begge James Blakes plader er nået så højt på hitlisterne som nummer to.

En smuk melankoli

Den ultimative hyldest fra et folkefærd, hvor man ikke skal være alt for langt fremme i rampelyset, og ganske passende for en musiker, for hvem rampelyset oftest holdes afmålt i kølige blå toner. Ligesom musikken.

For nok kan bassen være så tung, at det kilder i knæskallerne, men mest er den elektroniske musik sart og nøgen, helt som englænderens lyse stemme er. Men begge dele også med drypvis bittersød og organisk varme, der tilsammen giver en smuk melankoli, som går rent ind herhjemme. Det var årets tredje danske optræden for James Blake, der alligevel var et så stort tilløbsstykke, at koncerten var udsolgt.

Koncerten var ikke helt ulig den, han spillede på Roskilde Festival for blot tre måneder siden. Dog havde han flere fine nyindfald. Nok allerbedst på ekstranummeret ”Measurements”, der var en smuk sag, hvor han næsten uden musikalsk underlag elegant samplede lag på lag af sin vokal oven i hinanden, så det endte ud i en enmands-vokalharmoni.

I det hele taget var det de stille numre, der fungerede bedst. For nok var han modsat den solrige eftermiddagskoncert på Orange Scene tilbage i sit rette mørke indendørselement. Men han var fortsat et specielt sted. Dels er Falconer Salen med sit bliktag raslende uegnet til tung bas, dels er en melankolsk søndag aften ikke perfekt for de mere hårdtpumpede angstudladninger, han leverede et par af som reklame for sit larmende sideprojekt 1-800-Dinosaur.

Det ændrede ikke ved, at det blev en speciel oplevelse for både briten og hans danske publikum.

Anmeldelse: Beady Eye og Jean Michel Jarre (Jelling Musikfestival, Jelling)

30-05-2011: Electronica-pioner Jean Michel Jarre udforskede engang fremtiden – nu hænger han fast i fortiden. Læs artikel

Anmeldelse: Massive Attack (Falconer Salen, København)

20-10-2009: Med mørke klassikere sejrede Massive Attack i sidste øjeblik. Efter præsentationen af en række nye numre er fremtiden dog stadig usikker for den hårdt prøvede triphop-duo.

Læs artikel

Anmeldelse: Fever Ray (Store Vega)

23-03-2009: Elektrisk cd-magi med Fever Ray. Alias Karin Dreijer fra den stilskabende duo The Knife. Live er hun dog mere mystisk end medrivende.

Læs artikel

Anmeldelse af Giana Factory - Lemon Factory

02-06-2014: Giana Factory veksler mellem at være køligt tiltrækkende og tomt poserende. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...