Find mere om:
Han jagter den rigtige sang | musik.guide.dk

Han jagter den rigtige sang

Kenneth Bager holdt ikke, hvad han lovede for et år siden. • Den danske dj og producer har dog stadig mod på sine store albumprojekter.

Cannes Kenneth Bager slog et stort brød op, da han til den internationale musikmesse Midem i Cannes i januar for et år siden annoncerede to nye soloalbum, ét til Danmark og ét til det britiske marked.

De skulle udkomme i foråret 2009 og på forskellig vis bygge videre på den danske dj, producer og pladeselskabsdirektørs succesrige soloudspil ”Fragments From A Space Cadet”.

Men ingen af pladerne er blevet udgivet, og Kenneth Bager burde være desperat. Han virker dog langtfra som en hævngerrig desperado, da han forsinket og godt mør efter en lang nat og få timers søvn ankommer til den restaurant i Cannes, hvor vi har aftalt at mødes.

»Når man ser det udefra, kan det virke, som om der ikke er sket noget. Men vi har gjort alt muligt - og gør det stadigvæk,« siger Kenneth Bager, efter at han har fået bestilt en bøf med pommes frites og en cola.

Brug for et hit

»Jeg kunne have insisteret på, at mit album var blevet udgivet i 2009 i Storbritannien. Men så havde pladen ikke solgt noget som helst. I stedet valgte jeg i god dialog med pladeselskabet A&M Records i London at fortsætte med at fokusere på at finde den hitsang, som kan bane vejen for, at albummet bliver en sællert,« siger han.

Der blev i fjor gjort et forsøg på at lancere et hit med ”I Can't Wait”, hvor Kenneth Bager samarbejder med sin landsmand, sanger og producer Thomas Troelsen. Men BBC Radio 1, der er en helt afgørende platform for skabelsen af et hit i Storbritannien, afviste at spille sangen mange gange i døgnet.

»Måske er det en lidt for traditionel popsang. I hvert fald arbejder jeg på, at vi gør et nyt forsøg med det mere utraditionelle nummer ”The Sound Of Swing”. Det er allerede kendt i en udgave i Danmark, men min ambition er at genskabe sangen med en rapper,« siger Kenneth Bager.

Dansk plade til april

Pudsigt nok har det album, som Kenneth Bager oprindeligt havde tænkt sig skulle udkomme i Storbritannien, fået et liv i USA.

Kenneth Bager har her indgået en aftale med det store dansepladeselskab Ultra, der dog, når det gælder markedsføring, slet ikke har økonomisk slagkraft som A&M Records, der er en del af verdens største pladeselskabskoncern, Universal Music.

»Indtil videre er der ikke rigtigt sket noget med pladen i USA,« lyder det mere konstaterende end bittert fra Kenneth Bager, som oplyser, at det nye danske soloalbum udkommer omkring den 1. april.

»Det er 100 pct. sikkert, at det bliver udgivet deromkring,« lover han.

»Jeg var ikke tilfreds med alle numrene på den første planlagte udgave. Jeg har siden stræbt efter, at numrene fungerer som en helhed på et album. I den proces er jeg nødt til at være tålmodig og vente på, at de mennesker, som jeg vil samarbejde med, har tid. Lige nu synes jeg stadig, at pladen mangler et stærkt nummer,« siger Kenneth Bager.

Drømmende musik

Han bruger ved siden af sine soloprojekter meget tid på sit pladeselskab Music For Dreams, der udgiver plader med bl.a. Fagget Fairys, Bliss og Aura Dione, der for øjeblikket hitter i Tyskland. Her er hun på kontrakt hos Universal Music.

»Jeg har altid investeret pengene fra succeser i mit pladeselskab frem for at spare op eller købe en smart bil. Jeg ville dog gerne slippe for at skulle bruge tid på en masse papirarbejde. Derfor undersøger jeg mulighederne for at samarbejde med andre. Et salg af Music For Dreams kommer ikke på tale,« siger Kenneth Bager.

Blå bog

Kenneth Bager

Født den 6. marts 1962.

Dj i over 30 år.

Hans soloalbum ”Fragments From A Space Cadet”, der udkom for fire år siden, banede vej for kontrakten med A&M Records i London, som udgiver musik med bl.a. Duffy.

Han driver pladeselskabet Music For Dreams, der har indtægter fra salg af musik på cd og download, salg af sange til tv, film, reklamer og indtægter fra radioafspilninger.

Anmeldelse: Kanye West (Tivoli, Plænen)

12-08-2011: Den amerikanske hitmaskine Kanye West var i hopla på en aften, da det almindelige Tivoli-publikum måtte gå forgæves. Læs artikel

Nyhed: Stjerner lyste op midt i krisen

25-01-2010: NRJ Music Awards: Robbie Williams og The Black Eyed Peas blev hyldet til stor fransk prisfest. Læs artikel

Anmeldelse af Meghan Trainor - Title

02-02-2015: Ungt hitfænomen lever på gamle dyder. Læs artikel

Anmeldelse af Nicki Minaj - The Pinkprint

05-01-2015: Nicki Minaj er blevet verdensberømt for sin bagdel. Men hun kan også noget som hovedperson på et album. Læs artikel

Anmeldelse af Nik & Jay - United

28-10-2013: Nik & Jay bekender sig til venstrehånds-indsats på et album, der ikke har et strejf af moden nytænkning. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...