Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Erasure - Musikhuset Aarhus | musik.guide.dk

Guitaren var mest en rekvisit i en effektiv popfest

Pop: Med 25 år gamle hits samt numrene fra det aktuelle album, ”The Violet Flame”, gav popduoen Erasure den bedste koncert på dansk grund i 10 år.

Musikhuset Aarhus
Erasure
Onsdag

Erasure er tilbage.

Sådan da.

Nej, den britiske synthduos netop udgivne 16. studiealbum, ”The Violet Flame”, er ikke på højde med det 25 år gamle hovedværk, ”The Innocents”, hvorfra de udødelige pophits ”Ship Of Fools”, ”A Little Respect” og ”Chains Of Love” fungerede som absolutte højdepunkter under den udsolgte koncert i Musikhuset Aarhus onsdag aften.

Men ”Elevation” – førstesinglen fra det aktuelle album, ”The Violet Flame” – må ligesom øvrige nyheder som ”Reason”, ”Sacred” og ”Dead Of Night” karakteriseres som klassisk Erasure.

Den bedste koncert i 10 år

For første gang i 10 år optrådte Erasure i Danmark uden at bygge en altødelæggende mur mellem slidstærke hits fra 1980'erne og nyere, halvhjertede ligegyldigheder.

Sceneopsætningen var den samme som altid. Et par korpiger dansede ind på scenen, den 54-årige sangskriver og maskinmester Vince Clarke tog opstilling bag sin bærbare Mac, og den 50-årige flamboyante frontmand Andy Bell vimsede med roterende hofter rundt i gamacher og høj, guldfarvet paillethat, mens han viste vej gennem duoens imponerende katalog af hitsingler.

Vince Clarke forlod indimellem den bærbare computer og lod musikken passe sig selv, mens han klimtede på en akustisk guitar. Den var vist mest en rekvisit. Var den overhovedet slået til? Man kunne i hvert fald ikke høre den under de buldrende beats.

Det gjorde nu ikke så meget. Erasures fanbase har for længst droppet illusionen om, at duoens musik bliver spillet live på scenen.

Kongerne af omkvæd

Andy Bell bar i første halvdel af koncerten en undertrøje med det ikoniske pladecover fra Joy Divisions 35 år gamle debutalbum, ”Unknown Pleasures”, men Erasure har uendelig lidt til fælles med disse postpunkede Manchesterlegender.

Erasure har heller ikke den samme tyngde som Depeche Mode – bandet, som Vince Clarke var med til at grundlægge i 1980. Erasure handler derimod om luftige pophits, som det er svært at stå stille til.

”Chorus” hedder et af dem. Og det er netop omkvædene, som Erasure mestrer til perfektion. Det er omkvædene, som er resulteret i mere end 25 mio. solgte plader på verdensplan. ”Stop”, ”Drama!” og ”You Surround Me”, som duoen præsenterede i en dunkende, omarrangeret version, kunne stadig få de trofaste fans op af plyssæderne.

Erasure har loyale fans, som er de færreste bands og solister forundt, og især den imødekommende Andy Bell formåede i Aarhus at holde kontakten med publikum, der blev opfordret til at danse og synge med lige fra de første, syntetiske strofer af åbningsnummeret ”Oh L’Amour”.

1980’er-fest

Erasure har netop udgivet det bedste album i 10 år, men da koncerten nærmede sig sin afslutning, gik der for alvor 1980'er-fest i den. På dette tidspunkt havde Andy Bell iført sig ultrakorte guldshorts, der ledte tankerne hen på Stripper-Jens fra DR’s satireprogram ”Rytteriet”, og kortvarigt fik publikum til at trække på smilebåndet.

Men så fik de fremmødte fans travlt med at synge med – på den fængende ”A Little Respect”, inden det hele sluttede med gennembrudshittet ”Sometimes”, der lød lige så frisk som i 1987, da det lå i fast rotation på MTV.

Duoen

Erasure

  • Vince Clarke (maskiner)
  • Andy Bell (vokal)
  • Vince Clarke var med til at danne Depeche Mode i 1980, men forlod allerede året efter gruppen for at søge nye musikalske udfordringer. Sammen med sangerinden Alison Moyet udgav han to album under navnet Yazoo, inden han i 1985 indrykkede en annonce i musikbladet Melody Maker og kom i kontakt med Andy Bell, som han siden har solgt flere end 25 mio. album sammen med.
  • Vigtigste album
  • ”Wonderland” (1986)
  • ”The Circus” (1987)
  • ”The Innocents” (1988)
  • ”Wild!” (1989)
  • ”Chorus” (1991)

Anmeldelse: Erasure: The Innocents

24-10-2009: Popduoens Erasure genudgiver det kunstneriske højdepunkt ”The Innocents”. De fleste numre holder stadig efter 20 år.

Læs artikel

Anmeldelse af Pharrell Williams i Forum, Frederiksberg

13-09-2014: Hitmaskinen Pharrell Williams fik til sidst begejstringen til at buldre løs med ”Get Lucky” og ”Happy”. Men i løbet af koncerten var der for mange problematiske stunder. Læs artikel

Anmeldelse af Michael Bublé i Forum, Frederiksberg

27-02-2014: Verdens bedste krydstogt-entertainer skabte bølgegang i Forum. Læs artikel

Anmeldelse: Frit valg på alle Costello-hylder

03-06-2012: Elvis Costello havde en god dag ved lykkehjulet i Aarhus, men publikum trak også nitter. Læs artikel

Anmeldelse: Erasure Total Pop – The First 40 Hits

08-03-2009: Erasures nye opsamling fortæller historien om en velsmurt popmaskine, der har spyttet et imponerende antal singler ud siden 1985. Maskinen har dog fået rustpletter i løbet af de seneste 15 år.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...