Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Enya - Dark Sky Island | musik.guide.dk

Anmeldelse af Enya - Dark Sky Island

Enya har haft stor succes med at gentage sig selv. Den stil fortsætter på nyt opus.

Pop
Enya
Dark Sky Island
Warner Music

Enya-DarkSkyIsland.jpg

Det var i 1988, at Enya udgav ”Orinoco Flow”, som kom til at definere hende som sanger og kunstner. Det havde popsangens iørefaldende magnetisme og en drømmeagtig stil, som gjorde, at det lænede sig op ad datidens intellektuelle dreampop og den krop- og sjælmasserende new age.

Sangen var en del af albummet ”Watermark”, der blev en millionsællert og en slagkraftig udgivelse i både USA, Australien og Europa.

De, der dengang troede, at Enya med tiden ville få svært ved at bringe sin stil ind i de kommende årtier, tog gevaldigt fejl. Den irske solist har haft masser af succes og ligesom landsmændene i U2 opnået et kæmpestort og trofast publikum i USA, der er verdens mest attraktive musikmarked.

Styrken og svagheden

Mens en ny udgivelse med U2 opnår enorm opmærksomhed, kan Enya i højere grad lade sin nye musik lande stille og roligt, vel vidende at den talstærke fanskare nok skal stå klar.

Enyas unikke stil er både en styrke og en svaghed. De nye numre fremstår utroligt gennemarbejdede og med fylde og varme. Problemet er, at man let kommer til at sidde med en fornemmelse af, at man har hørt det før. Begyndelsen står stærkest. ”So I Could Find My Way” har kirkerummets storhed og højtidernes eftertænksomme stemning over sig. På ”Even In The Shadows” lyder Enya lidt mere sårbar og ramt og ganske meget som Cocteau Twins’ Elizabeth Fraser, dreampoppens dronning-lignende skikkelse. ”The Forge Of The Angels” er en uinteressant omgang meditation, og med ”Echoes In Rain” får man første – men ikke sidste – gang følelsen af at have været samme sted før.

Anmeldelse af Janet Jackson - Unbreakable

09-10-2015: Janet Jackson kan hverken byde på høj underholdningsværdi eller lidt spænding. Læs artikel

Anmeldelse af Laid Back - Uptimistic Music Vol. 1

13-05-2013: Duoen Laid Back lyder stadig, som om den er fra et sted, hvor solen altid skinner. Læs artikel

Anmeldelse: Penny Police: The broken, the beggar, the thief

03-04-2012: Den 26-årige albumdebutant Marie Fjeldsted - alias Penny Police - synger med en dunblød lillepige-vokal i et impressionistisk popsnit, som er mere vægtløst, end godt er. Læs artikel

Anmeldelse: Nanne Emelie: Once Upon a Town

09-05-2011: Nanne Emelie giver et dansk bud på Norah Jones' genre-krydsende jazz. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...