Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Choir of Young Believers - Choir.. | musik.guide.dk

Space-pop og Daft Punk i slowmotion

Choir of Young Believers luner sig i musikalsk slumretæppe.

ALTERNATIV POP
CHOIR OF YOUNG BELIEVERS
Ghostly/Playground

Choir of Young Believers’ ballade ”Hollow Talk” har virkning som et meditativt trylleslag og er blevet en dansk nyklassiker. Den melankolske åbenbaring er heftigt eksponeret som kendingsmelodi i tv-serien ”Broen” og i talrige korte markedsføringsindslag for serien. Sanger Jannis Makrigiannis er tilmed så privilegeret, at ”Broen” er et eksporthit, og det er noget, der kan forgylde en sangskriver i en tid, hvor middelstore musiknavne har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Når bandet til foråret tager på en lang turné, er der også booket mange koncerter i udlandet.

Men man får en nagende mistanke om, at det magelige tv-gennembrud er blevet en karriere-sovepude, for der breder sig et klangligt slumretæppe ud over det nye og tredje studiealbum, ”Grasque”.

Choir of Young Believers dyrker minutiøst produceret pop, der med tilbagelænet selvsikkerhed og eksperimenter inviterer lytteren til at synke langt ned i lænestolen. Det er sensuelt gådefuldt og hypnotisk, men de rigtig forførende melodier udebliver og eventuelle pointer forsvinder i velpolstret vellyd.

Der er frankofile træk i ”Face Melting”, der er beslægtet med Airs elegante space-pop, og som lyder i retning af Daft Punk i slowmotion. Nummeret er dog ikke radiovenligt, for undervejs skiftes der brat til syntetisk håndklap og et besnærende psykedelisk klimaks. Med albummets eksperimenterende ånd overrasker det sådan set ikke, at der som noget nyt også prøves kræfter med dansksprogede tekster.

”Does It Look As If I Care”, lyder en drillende sangtitel. Godt spørgsmål. Man kan bestemt komme i tvivl om, hvor man har Choir of Young Believers på et diffust undvigende album.

Anmeldelse af Lana Del Rey - Honeymoon

23-09-2015: Lana Del Rey opsøger Californiens sol og skyggesider på spændende nyt album. Læs artikel

Anmeldelse af Kwabs - Love + War

11-09-2015: Britiske Kwabs’ debutalbum afslører, at han er langt mere end hittet ”Walk”. Læs artikel

Anmeldelse af Mew - + -

25-04-2015: Mews kringlede rock er tilført et adrenalinsusende skud pop. Læs artikel

Anmeldelse af Matthew E. White - Fresh Blood

09-03-2015: Matthew E. White er hovedperson, men det er korsangerne, blæserne og strygerne omkring ham, der overbeviser. Læs artikel

Anmeldelse af Madonna - Rebel Heart

08-03-2015: Madonna beviser med sit nye album, at hun ikke vil stå i skyggen af de unge stjerner. ”Rebel Heart” er en blanding af aggressive dansenumre og velskabte popballader. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...