Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Southern Gothic Tales - Lift.. | musik.guide.dk

For langt mellem hapserne

I få momenter lykkes det den retro-kyndige Aloe Blacc at lave stærk soulpop.

SOUL/HIP HOP
ALOE BLACC:
LIFT YOUR SPIRIT
Interscope/Universal Music

Sangeren Aloe Blacc har nok allerede sikret sig en royalty-komfortabel pension alene i kraft af sit sangskriverbidrag til Avicii-nummeret ”Wake Me Up”. Den heftigt dansable skæring har toppet hitlisten i adskillige lande, så det er oplagt at Aloe Blacc åbner sit tredje soloalbum med en akustisk udgave af ”Wake Me Up”.

Hans lækkert arrangerede vinkel på hittet er luftig, optimistisk og mere smagfuld end Avicii-versionen, og den amerikanske sanger følger storslået op med en hip hop-tung og polstret produktion i ”The Man”, der også er et hit. Nummerets velsmurte melodi peppes op af en avanceret popsymfoni af blæser- og stryger-klang og et svulstigt kor, der sætter fuldt blus på gospelvarmen.

Lyrisk nappes der smart en bid fra Elton Johns ”Your Song”, og i sangens centrum er der masser af spillerum for Aloe Blaccs afbalancerede og vidtspændende vokal, der kan sin musikhistorie fra Marvin Gaye til Otis Redding.

Her fungerer den umådeholdne brug af musikalske effekter optimalt, men andre steder på ”Lift Your Spirit” tipper det over i flippet effektjageri, som skal dække over svage sangskriver-ideer.

Dommedag lige nu

”Here Today” udsættes for en vældig orkestral overhaling, men er et banalt bekendtskab, og ”Wanna Be With You” er så opsat på at bruge alskens funkfinter, at den snubler klodset og bagtung.

Albummets sammenhængskraft fordufter fuldstændig på ”Ticking Bomb”, der runder undervældende soul-blues, hvor den ellers nogenlunde gemytlige Aloe Blacc pludselig forudsiger verdens undergang. Han formår dog ikke at aflyse denne lytters planer for den kommende tid, for sangeren er ingen original, visionær poet, og hans musik fungerer afgjort bedst, når han holder sig til danse- eller nynne-venlig underholdning med hverdagsperspektiv.

Afrunderen ”Eyes Of a Child” er i dén afdeling og er glimrende. Aloe Blacc synger stemmebåndet flammerødt med masser af soul-inderlighed i en sang, der kombinerer easy listening med hip hop, og nummeret toppes med blødt blæserguf og diskrete strygerkulører.

»Take it easy / take it slow« lyder rådet. Men man kan også tage imod følgende vejledning: Vælg en download/streaming-løsning og nøjes med ”Wake Me Up”, ”The Man” og ”Eyes Of A Child”.

Anmeldelse: James Blake: James Blake

07-02-2011: James Blake lever på sit debutalbum op til de store forventninger, der er til ham. Læs artikel

Anmeldelse: Joan As Police Woman: The Deep Field

01-02-2011: Koncertaktuelle Joan As Police Womans nye album er inspireret af ikoner som Dusty Springfield og Steely Dan. Læs artikel

Anmeldelse: Ray LaMontagne: Gossip In The Grain

02-12-2008: Ray LaMontagne har lavet en spændende, varieret pakke med sange, der er farvet af soul, blues, folk og country og fyldt med smukke og sære fortællinger - samt en hyldest til trommeslager Meg White.

Læs artikel

Anmeldelse: Ne-Yo: Year Of The Gentleman

29-09-2008: Det norske producerteam StarGate spiller en hovedrolle på den populære amerikanske sanger Ne-Yos nye plade.

Læs artikel

Anmeldelse af Lukas Graham - Forum, Frederiksberg

29-11-2015: Lukas Graham overbeviste i Forum 10.000 gæster om, at han er tidens store hjemlige poporiginal. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...