Find mere om:
På poetisk glidebane | musik.guide.dk

På poetisk glidebane

Folk/blues/pop: Følsomme ballader og habil musikalitet kan ikke holde Katie Melua oprejst.

Ballerup Superarena:

KATIE MELUA

Fredag

[x] [x]

Det er kendt, at Katie Melua elsker faldskærmsudspring, rutsjebaner og paragliding. Men hvor kunne man dog ønske, at disse dødsforagtende tilbøjeligheder ville smitte af på den lille krøltops musikalske virke. Hun er en alt for høflig eksistens, og det band, hun havde med sig i Ballerup Superarena, spillede med en så kriminel anonymitet, at ikke en eneste sang magtede at stikke ud med overbevisende spontanitet eller spilleglæde.

Den i forvejen døsige og akustiske balladepop, der ofte glider ud i direkte muzak, blev selvfølgelig ikke mindre stillestående af, at kun omkring en tredjedel af de dyre billetter til den gigantiske sportshal var blevet afsat. Noget tyder på, at den millionsælgende diva skal til at vænne sig til mindre succes. Eller også skal den 23-årige skønsanger fra Georgien/England alliere sig med nogle sangskrivere og producere, der kan og vil mere end at iscenesætte hende som den soniske dronning af baggrundsmusik til parmiddage - den grå eminence bag en stor del af hendes musik, sangskriveren Mike Batt, leverer en lyrik, der ofte er pinagtig banal. Han havde da heller ikke nogen andel i to af koncertens bedste indslag: Den sammensatte ”What I Miss About You” - hvor Melua får lov til at udleve noget frustration - og en udmærket udgave af Randy Newmans ”I Think It's Going To Rain Today”, som sangerinden gav solo på akustisk guitar.

Efter cirka halvanden time i selskab med hende virkede det desværre, som om selv ikke ni millioner ringende cykelklokker kan få hende til at ændre musikalsk retning - væk fra den ubevægelige muzak. Men lad os nu se: Det seneste album - der har fået den kommercielle kurve til at pege nedad - skulle blive det sidste med Mike Batt som kapelmester. Og nu, da den unge Katie har fortalt, at en af hendes favoritsange er Babyshambles' "Fuck Forever", skulle hun måske få sig en snak med Pete Doherty om et samarbejde, når ballademageren slipper ud af fængslet?

En dynamisk kreativ modpol vil helt sikkert gavne sangerinden, hvis hun ikke vil ende som livstidsfange i sit tuttenuttede retrounivers, hvor Norah Jones alligevel forbliver overlegen regent.


Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...