Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Neil Young (Orange Scene) | musik.guide.dk

Neil Young (Orange Scene)

<p> Neil Young bragte musikhistorien med til Roskilde, men det blev ikke en kedelig forelæsning. </p>

Orange:

NEIL YOUNG,

Lørdag

Neil Young sang allerede i 1972 om, at han så småt følte sig gammel, så i den ungdommelige Roskilde-ramme mindede den 62-årige sanger mest af alt om en stivbenet dinosaur, der var røget igennem en tidstunnel.

Men selv om der er tale om ren oldinge-rock set fra en 20-årig festivalgængers optik, så er der få, der som Neil Young alligevel hører til på en musikfestival, der markedsføres på kvalitet og kontinuitet: Neil Young har set modeflip og skiftende musikalske luner komme og gå – og det kan i dag virke temmelig komisk at den blegnæbbede grunge-generation adopterede den canadiske rockhelt.

Bliver stående

For de selvhøjtidelige skovmandsskjorter kom, brølede og brændte hurtigt ud, mens deres forbillede musikalsk set forbliver forever Young. Det handler om slidstærke sange. Kort og godt. Og dem fik vi rigtig mange af, da Young og hans indforståede band indtog Orange scene.

Faktisk tangerede koncerten undervejs ren greatest hits-optræden med bevægende pluk tilbage til mesterværket ”Harvest”: ”Old Man”, den skævt gyngende ”Words (Between the Lines of Age)” – og selvfølgelig ikke mindst ”Heart of Gold”, der med sin tidløse magi fik atmosfæren helt op at ringe.

Neil Young lod først rocken rykke så organisk, at musikken næsten slog rødder i scenegulvet – og det country-folkede afsnit lod dernæst midnats-stemningen sive ud på pladsen til trædeorgel, mundharpe og akustisk guitar. Hvorefter Young igen lod de elektriske guitar-sange ringle, snurre og spinde.

”Roskilde rocks! Det er verdens bedste festival,” konstaterede Neil Young.

Det var en sandhed, han selv var med til at hjælpe på vej lørdag aften.

Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...