Find mere om:
Læge tiltalt for drab på popkongen | musik.guide.dk

Læge tiltalt for drab på popkongen

<p> Michael Jacksons læge er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med stjernens død. </p>

Lægen Conrad Murray har i flere måneder været i søgelyset efter en retsmediciner fastslog, at Michael Jackson blev slået ihjel af en overdosis, skriver nyhedsbureuaet Reuters.

Mandag mødte Michael Jackson's tidligere livlæge så op i retten i Los Angeles, hvor han blev tiltalt for uagtsomt manddrab på popstjernen.

Det skete, fordi Conrad Murray stod for at dosere en stærk blanding af beroligende medicin til Michael Jackson. Det var denne medicin, der var skyld i stjernens død i juni 2009, skriver Los Angeles Times.

Anklagerne mod hjertelægen - der havde ansvaret for Michael Jacksons helbred under stjernens store comeback-forsøg sidste sommer - lyder på, at han 'handlede uden agtpågivenhed og varsomhed'.

Ifølge Ritzau erklærer Conrad Murray sig ikke-skyldig i anklagerne.

Behandlede ham for søvnløshed

Conrad Murray kom hurtigt i politiets søgelys efter dødsfaldet, da han var den sidste person, der så popstjernen i live, og han indrømmede desuden, at han lod Michael Jackson være alene med den meget stærke medicin, som normal bruges til at bedøve kirurgiske patienter.

Ifølge Los Angeles Times har Conrad Murray muligvis givet Michael Jackson medicinen for at behandle ham for søvnløshed. Murray har ifølge avisen fortalt politiet, at Michael Jackson havde fået medicinen i seks uger, før han døde.

Conrad Murray tjente op mod en million danske kroner på den ene måneds arbejde for popstjernen, og da han i forvejen var i dyb gæld, lukkede han sin praksis ned og fulgte med popstjernen rundt, skriver Los Angeles Times.

Urolig over afhængighed

Conrad Murray blev dog urolig over, at Michael Jackson var så afhængig af det stærke middel, og han forsøgte at afvænne stjernen.

Dagen, hvor Michael Jackson døde, havde Conrad Murray allerede givet stjernen Valium og to andre sovemidler. Men 10 timer senere - og uden et minuts søvn - forlangte stjernen at få det stærke middel, har Conrad Murray skrevet i en erklæring til retten.

Da han vendte tilbage efter 45 minutters telefonsnak, trak Michael Jackson ikke vejret, og en ambulance blev tilkaldt.

Uagtsomt manddrab kan straffes med fængsel i op til fire år.

Nyhed: Kravitz beklager Jackson-læk

07-01-2010: Lenny Kravitz bekræfter ægtheden af den Michael Jackson-sang, der netop er blevet lækket - og han er vred over, at den er kommet ud.

Læs artikel

Nyhed: Ny Jackson-sang lækket på nettet

04-01-2010: En hidtil ukendt sang med Michael Jackson og Lenny Kravitz dukkede i weekenden op på YouTube. Hør den her.

Læs artikel

Nyhed: Dødsfald sender Beatles-sange i spil

26-06-2009: Michael Jacksons rettigheder til de fleste Beatles-sange er blevet kaldt en af musikhistoriens bedste investeringer.

Læs artikel

Nyhed: Michael Jackson flirtede med døden

25-06-2010: I dag er det et år siden, at King of Pop døde. I året, der er gået, er der kommet mere og mere klarhed over de sidste dage af hans liv.

Læs artikel

Nyhed: Popkongen omsætter for milliarder

22-06-2010: Et års tid efter Michael Jacksons død bliver regnskabet gjort op. Omsætningen har været massiv. Men der er store regninger at betale.

Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...