Find mere om:
L.O.C. melder udsolgt | musik.guide.dk

L.O.C. melder udsolgt

<p> Der bliver fuldt hus til den succesrige rappers koncert i KB Hallen, mens der er solgt omkring 2.500 billetter til showet i Århus. </p>

L.O.C. burde have været den, der kendte sit album bedst, da det udkom.

Men hvis man beder landets mest populære rapper om at se tilbage på ugerne omkring udgivelsen af ”Melankolia/XxxCouture”, dukker der en pudsig historie op.

»Jeg fik først for alvor hørt albummet ca. fjorten dage efter, at det udkom. Det var på en køretur fra Århus til København i en lejet bil med et skrabet stereoanlæg,« forklarer 28-årige L.O.C. alias Liam O’Connor.

En årsag til, at han ikke havde haft ordentlig tid til at høre pladen, var, at han havde været i udlandet for at indspille en musikvideo.

Derfor kendte han især til sin plade via de positive anmeldelser af dobbeltalbummet, der udkom midt i marts.

Smil på læben

»Da jeg nåede frem til København, var det med et smil på læben, fordi jeg var tilfreds. Men jeg sad ikke med armene i vejret,« konstaterer han.

»Det skyldtes nogle småting.

Jeg følte det, som om jeg på pladen kunne være gået endnu tættere på den desperation, der blev udstillet. Jeg kunne være gået endnu dybere, fandt jeg ud af,« siger L.O.C. og erkender, at han altid har været meget kritisk over for sin egen musik.

Han er også altid nervøs, når han udgiver ny musik - selv om han hidtil har stået som en af dansk hiphops få regulære solosællerter.

Måske plat

»Det lyder måske plat, men det gør mig nervøs, hver gang jeg skal give noget så personligt som en ny plade videre til folk, som bare kan vrage den,« siger rapperen, der kan glæde sig over, at dobbeltalbummet er blevet en stor succes.

»De gode anmeldelser overraskede mig. Det samme har det flotte albumsalg på 30.000 eksemplarer gjort.

Jeg kunne ikke have fået en bedre start på dette afsnit i karrieren, og det, som sker fra nu af med pladen, er rent lir,« siger L.O.C., der med en stor koncert i henholdsvis Århus og København tager fat på et nyt kapitel som livekunstner.

»Mens rockgrupper som Kashmir ikke er uvante med at spille så store steder som KB Hallen, er det anderledes for hiphoppen.

Her har Store Vega været grænsen, men vi ville godt gå et skridt videre - og det ser ud til at lykkes,« konstaterer rapperen med henvisning til, at koncerten i KB Hallen er udsolgt.

Til koncerten i Århus er der i skrivende stund solgt omkring 2.500 billetter.

Plaget af sygdom

Forberedelserne til de to eksklusive shows har dog ikke været optimal, afslører hovedpersonen.

Et medlem af bandet blev syg, da man skulle i gang med at øve. Samtidig blev L.O.C. nødt til at tage til Århus for at besøge en del af sin familie, »mens tid var«, som han udtrykker det.

»Vi har haft meget lidt tid til at spille os varme. Faktisk skal jeg om et øjeblik af sted til det fugtige øvelokale og holde i hånd med et par fulde voksne mænd til sent i nat,« lyder beskeden under interviewet, der foregår først på ugen.

Før i tiden ville L.O.C. også have drukket sig en kæp i øret. Men han har været tørlagt i flere år og har ikke noget problem med, at andre musikere drikker.

»Det ville jeg sikkert også gøre, hvis jeg ikke havde sat mig i den situation, som jeg har,« siger L.O.C. med henvisning til, at han på et tidspunkt var havnet i et voldsomt alkoholmisbrug.

Knokler løs

Han har et afklaret forhold til fortiden og har fundet ud af, at han i ædru tilstand får udrettet langt mere som kunstner.

»Nu knokler jeg alt, hvad jeg kan og forsøger at komme ud i alle hjørner, når det gælder pladeindspilning og koncerter.

Derfor er jeg uden tvivl blevet en hårdere mand at arbejde for. Jeg stiller flere krav og foretrækker at arbejde sammen med dem, der har visioner og tager initiativer,« fastslår L.O.C., der ser 2008 som et stort musikår med en række sommerkoncerter og formentlig en efterårsturné.

Hvad der venter på længere sigt, må tiden vise.

»Jeg er åben over for udfordringer. Det kunne være, at jeg blev kroejer. Man ved aldrig med mig. Der kan ske alt muligt dumt,« griner han.

L.O.C. Scandinavian Congress Center, Århus, fredag den 9. maj kl. 20 (stadig billetter). KB Hallen, Frederiksberg, lørdag den 10. maj kl. 20. (Udsolgt)

Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...