Find mere om:
Kort nyt | musik.guide.dk

Kort nyt

DR inviterer til sprogdebatSprog: Alle har mulighed for at komme med indspark, når DR inviterer til en konference om udviklingen i sproget og DR's rolle som både sprogkustode og -pioner. Konferencen kommer, efter at især DR har været under beskydning i den offentlige debat for sin formidling af det danske sprog.

Kritikken har nu udmøntet sig i en for fremtidens sprogarbejde i DR. Planen omfatter ansættelse af en sprogkonsulent, etablering af et internt sprog-ambassadørkorps, og at medarbejderne skal tilbydes en lang række sprogkurser. Den omfattende indsats skydes i gang med symposiet ”Sprog på spring” den 21. maj kl. 13.00-16.00 i DR Byen. Her vil professorerne Jørn Lund, Peder Skyum-Nielsen og Christian Kock foredrage, fire kulturordførere vil debattere, og rapperne Per Vers og Ole D give en rytmisk opvisning i, hvad modersmålet også kan. Samtidig med sprogsymposiet åbner DRs intranet et sprogsite til debat og inspiration internt. Det vil senere blive åbnet for offentligheden på www.dr.dk. Der er fri entré til ”Sprog på spring”, som dog kræver tilmelding hos DR.

JP

Nycirkus-festival i København
Cirkus: Igen til sommer byder København og omegn på masser af nycirkus. Grupper fra Frankrig, Australien, Finland og Sverige byder på anderledes cirkusoplevelser i august. Det er Københavns Internationale Teater, der står bag cirkus-festivalen med forestillinger, der spiller utraditionelle steder. Således lægger både Det Kgl. Bibliotek, Ørestad og den tidligere Veterinærhøjskole på Frederiksberg rum til cirkus-festivalen. Der åbnes den 1. august med den franske klovn Joël Colas og Compagnie A&O, og derefter optræder Les Colporteurs fra den 6.-10. august i et stort telt i Ørestad, hvor syv linedansere væver geometriske figurer med deres liner højt oppe i luften. Svenskeren Samuel Gustavsson optræder på Dansescenen fra den 11.-14. august med en Chaplin-inspireret jonglørforestilling, og finske Circo Aereo slår et 120-personers telt op i Det Kgl. Biblioteks Have for at skabe en leg med objekter fra den 26.-30. august. Sidste års succes med de australske Acrobat gentages i Atriumgården på Frederiksberg fra den 22.-27. august, og inden da har den australske cirkusgruppe Circa spillet i MusikTeatret Albertslund med en kombination af cirkus og ny dans fra den 15.-18. august. Hele programmet kan ses på www.kit.dk. Billetsalget åbner 5. maj.

HeLy

Thorvaldsen hædret
Bikubenfonden: Den Danske Museumspris 2008 på 500.000 kr. går til Thorvaldsens Museum i konkurrence med Arken, Fuglsang Kunstmuseum, Ny Carlsberg Glyptotek, Ringkøbing-Skjern Museum og Vikingeskibsmuseet. Bag prisen står Bikubenfonden, der afleverer pengene den 21. maj. Samme dag uddeles Museumsjuryens Specialpris på 100.000 kr. og Bikubens Museumslegat på 50.000 kr.

larso.

Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...