Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Thy Masterclass (Thisted Kirke) | musik.guide.dk

Thy Masterclass (Thisted Kirke)

<p> Fine professionenle musikere og pædagoger spiler klassisk musik med internationale talenter. Koncertseriens nveau er højt. </p>

THISTED KIRKE

THY MASTERCLASS

Åbningskoncert

Thy er i øjeblikket landets centrum for stor og levende kammermusik. Den officielle betegnelse er Thy Masterclass, som virker efter det frugtbare system, at en håndfuld pædagog-erfarne professionnelle musikere introducerer 15 udvalgte unge internationale musikere i kammermusikkens ånd, sjæl og teknik og lader dem give koncerter, hvor de også selv spiller sammen med dem.

Et dusin koncerter finder sted frem til søndag på en halv snes atmosfærerige spillesteder plus et gæstespil på Utzon Centret i Aalborg på fredag. Kun i aften mandag er der koncertfri. Slå op på www.thymasterclass.dk og opdag, hvor fremragende og spændende koncertprogrammer kan sammenstilles med både ældre og ny musik.

Et lille suk

Kun et lille suk: Af de 100 unge, som har ønsket at deltage, er ingen dansker. Forklaringen er vel næppe, at Thy er et såkaldt udkantsområde, men måsk, at niveauet er for højt for danske konservatorieelever? Det er et tilbud på højde med de allerbedste udenlandske.

Åbningskoncerten i Thisted Kirke var en rejse værd - den er det også landskabsmæsigt. Trioen med mesterklassens kunstneriske leder og karismatiske fløjtist, den amerkansk-fødte Craig Goodman, den blændende ungarske bratschist Máté Szücs og den danske harpenist Charlotte Nyborg, som virker i Tyskland, og som her havde en stor aften i hele fire værker, lagde ud med Debussys anden sonate fulgt af Svend Nielsens nye "Intermezzo". Nielsens værk er inspireret af Debussy, men det har sin egen også danske nuancerede karakter. Debussy og Nielsen stod til hinanden, begge med raffineret intern afveksling også i klangspillet.

Koncentreret og stærkt spil

Ravels "Introduktion og allegro" for syv musikere med harpen som hovedinstrument udvidede den impressionistiske karakter i en dramatisk retning. Spillet var koncentreret og stærkt, så det klang næsten som orkestret i "Daphnis og Chloë".

Ib Nørholm havde revideret sin en snes år gamle "Lynette" for den sjældne konstellation harpe og kontrabas, en lille sag med fine virkninger i de spændende detaljer.

Ind imellem gik turen til operalandet Italien med kvartetversionen af Puccinis blomsterduftende melodiske ungdomsværk "Crisantemi" og Rossinis kvartet nummer tre i C-dur, spillet pragtfuldt tæt af de unge musikere.

Man kan meget på Thy, og publikumsinteressen er god, men der er plads, så kom bare. Programhæftet byder også på det bedste læsestof, som nogen koncertarrangør herhjemme kan tilbyde.

Anmeldelse af Nephrew - Bøgescenerne, Smukfest

07-08-2014: Nephew spillede de største hits, men havde også et par overraskelser med til det trofaste publikum i Skanderborg. Læs artikel

Anmeldelse af Concha Buika - DR Koncerthuset, København

12-07-2014: Buika skiftede mellem provokerende, forførerisk, øm, rasende, brændende og frygtsom – ofte i samme verslinje! Og publikum var med, selv i denne »flamenco-egnede« sal, hinsides al intimitet. Læs artikel

Anmeldelse af The John Scofield Überjam Band - DR Koncerthuset, København

10-07-2014: Den amerikanske guitarist leverede varen med sit funk-fusion-projekt, Überjam. Læs artikel

Anmeldelse af Jack White - Orange, Roskilde

07-07-2014: Jack White strålede som alternativ erstatning, da rapperen Drake meldte afbud til Roskilde. Læs artikel

Anmeldelse af Damon Albarn - Arena, Roskilde

05-07-2014: Damon Albarn bevægede sig triumferende gennem sit solomateriale og holdt sit publikum fast med højdepunkter fra tiden i Blur, Gorillaz og The Good, The Bad & The Queen. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...