Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Flying Lotus - You’re Dead | musik.guide.dk

Anmeldelse af Flying Lotus - You’re Dead

Med stor opfindsomhed mikses fusionsjazz med elektroniske stumper og hiphop – uden at det lyder uudholdeligt.

HIPHOP/JAZZ
Flying Lotus:
You’re Dead!
Warp

FlyingLotus640.jpg

Hiphop er født med alsidighedens nådegave. Som en genre, der blev skabt ved at udvinde og mikse rytmespor og melodier fra funk og latin, har inklusionen af alt fra soul til electro og hård rock været med til at udvikle og holde hiphoppen i live. En sjælden gæst i mikset er dog fusionsjazzen.

Den gør Steven Ellison imidlertid med enorm opfindsomhed til omdrejningspunkt på sin sjette plade. Som nevø af John Coltranes kone, jazzharpisten Alice Coltrane, har han det ikke fra helt fremmede, når han husvant klipper bidder af avantgardistisk jazz ind i musikken, der i forvejen er en collage af elektroniske stykker og stumper. Vel at mærke uden at det hverken forfalder til blot at være en gimmick eller bliver uudholdeligt at høre på.

Flere af pladens instrumentale numre har en saligt drømmende lyd, mens blandingen går op i den højeste enhed på nummeret ”Never Catch Me”. Foruden et hårdt klappende beat, som det høres på mange af tidens mere klassiske hiphop-album, er der iblandet et loop af klassisk piano, kosmisk synthesizer og udsyret fusionsguitar, mens en gæsteoptræden af stjernerapperen Kendrick Lamar er det uhyre velvalgte bær på toppen. Hans skiftevist syngende og frit modulerende rap passer sublimt til fusionsjazz-elementet. Med små fire minutter er nummeret pladens suverænt længste. For de 19 numre på 38 minutter er ofte ufuldendte indslag, hvilket medvirker til at give albummet en samlet struktur, men også hindrer de enkelte numre i at stå frem for sig selv.

I sin helhed er det dog et ambitiøst, idérigt og vellykket produkt, der demonstrerer, at titlen i hvert fald ikke gælder for hiphop, der her får en sjælden fusion.

Anmeldelse: Portishead (Roskilde Festival)

02-07-2011: Med et nøje afstemt miks af nyt og gammelt materiale gav britiske Portishead en af årets mest overbevisende koncerter på årets Roskilde Festival. Læs artikel

Anmeldelse: Rumpistol/Red Baron: Floating

23-04-2012: Man skal vist hedde R2-D2 eller WALL-E for at kunne danse til det her. Men Jens B. Christiansen har altid været garant for ubestikkelig og excentrisk electronica, og heller ikke denne gang er der løst krudt i Christiansens Rumpistol. Læs artikel

Anmeldelse: Lucy Love: Superbillion

22-02-2009: Selv om debutanten Lucy Love ikke er mainstream, opsøger hun det iørefaldende musikalske univers, der er tilgængeligt for de fleste. Hvis de tør.

Læs artikel

Anmeldelse af Kanye West - Kanye West

18-02-2016: Urimelig rodet album fra Kanye West, der både inspirerer til fortsat fandyrkelse og foragt. Læs artikel

Anmeldelse af Benal - Nu

29-01-2016: Ucensureret maskulin forvirring fra uforudsigelige Benal. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...