Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af Chick Corea & The Vigil i.. | musik.guide.dk

Gang i fusionskøkkenet

Pianisten Chick Coreas nye projekt, The Vigil, leverede en god koncert – uden sved på panden.

JAZZ
TIVOLI CONGRESS CENTER,
KØBENHAVN: CHICK COREA & THE VIGIL
Chick Corea (p), Christian McBride (b), Tim Garland (s, bcl, fl), Marcus Gilmore (tr), Luis Quitero (perc), Charles Altura (g)
Tirsdag.
 

Copenhagen Jazz Festival sparkede så småt sig selv i gang tirsdag aften ved et arrangement i det ret nye Tivoli Congress Center, som uanset sit engelske navn ligger på Kalvebod Brygge. Salen har så vist ikke megen jazzatmosfære over sig, men lyden var upåklagelig. Atmosfære kræver tid.

Aftenens navn var et af de store fra 1970’ernes fusionsjazz, Chick Corea, kendt som leder af bandet Return to Forever, der fusionerede latin og jazz.

Efter en mere end 45-årig pladekarriere har Corea netop publiceret albummet ”The Vigil”. The Vigil er et nyt bandprojekt, som vist normalt også rummer det nye franske basfænomen Hadrien Feraud – »den nye Jaco Pastorius«, intet mindre – men han var til aftenen erstattet af Christian McBride, mest kendt fra Diana Kralls band. Det kunne ikke kaldes en svækkelse. Tværtimod var McBride aftenens stærke oplevelse, ikke mindst gjorde han alle onde vitser om bas-soloer til skamme.

Gruppen lagde ud med Tadd Damerons ”Hot House” i en latinaftapning, som straks fik alle musikerne på banen, ikke mindst perkussionisten Luis Quitero og trommeslageren Marcus Gilmore – sidstnævnte barnebarn af Roy Haynes, en af Coreas tidlige partnere, som på aftenen særligt hyldedes med det rytmeskiftende nummer ”Royalty”.

Der var i det hele taget gang i hyldningerne. Nummeret ”It Could Happen To You” – ja hele koncerten ifølge Corea – fejrede pianisten Ahmad Jamals fødselsdag.

Voldsomme kontraster

Ellers handlede det mest om numre fra det nye album. Det lød som noget fra 1970’ernes fusionskøkken, men hvem kan have et problem med det? Pulsen var der ikke noget i vejen med, lagt af McBride og de to slagtøjsatleter.

Guitaristen Charles Altura og saxofonisten m.m. Tim Garland kontrasterede ret voldsomt på scenen, sidstnævnte i energisk udadvendt partyskjorte med indlagte elektriske stød, førstnævnte mærkeligt utilstedeværende, en blanding af en hipster og noget i retning af Osvald fra Ibsens stykke ”Gengangere”, hen imod slutningen (»Solen, mor – giv mig solen!«).

Måske prøvede han bare at huske alle de komplicerede akkorder. Hans spansk-akustiske solo i nummeret ”Planet Chia” sad, hvor den skulle.

Det var en god koncert uden sved på panden. Corea var bestemt i form trods de 72 år på både det akustiske og det elektriske klaver. Folk virkede glade, ikke mindst over ekstranummeret, Coreas egen ”Spain” fra de tidlige Return to Forever-dage, hvis tema er hentet i Rodrigos smukke ”Concierto de Aranjuez”. Her var der indlagt en publikumsdeltagelse. Det gik også udmærket, ingen krummede tæer.

Anmeldelse af The John Scofield Überjam Band - DR Koncerthuset, København

10-07-2014: Den amerikanske guitarist leverede varen med sit funk-fusion-projekt, Überjam. Læs artikel

Anmeldelse: CJF: Jazzen er fri

09-07-2008: I hvert fald hos Ornette Coleman, hvis koncert på Det kongelige Teater bød på kompromisløs magi fra én af amerikansk musiks store enegængere

Læs artikel

Anmeldelse: Keith Jarrett Trio (Operaen i København)

10-07-2011: Copenhagen Jazzfestival: Keith Jarretts sublime trio er sin generations mest feterede jazzgruppe. Stjernenykkerne kan være derefter. Læs artikel

Anmeldelse: Sonny Rollins Quintet (Det kgl. Teater, Gamle Scene)

04-07-2011: Jazzens store spillemand er fortsat på vej mod toppen. Sonny Rollins’ koncert på Det Kongelige Teater blev et lærestykke i, hvad improvisation kan være, og hvorfor man i det hele taget spiller musik. Læs artikel

Anmeldelse: Portishead (Roskilde Festival)

02-07-2011: Med et nøje afstemt miks af nyt og gammelt materiale gav britiske Portishead en af årets mest overbevisende koncerter på årets Roskilde Festival. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...