Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Nick Cave & Warren Ellis: The Road | musik.guide.dk

Nick Cave & Warren Ellis: The Road

<p> Nick Cave og Co. har indspillet et uhyggeligt, men vellykket soundtrack til ny film med Viggo Mortensen i hovedrollen. </p>

Nick Cave & Warren Ellis:

The Road

Mute Records/EMI Music

På dette soundtrack til den nye Viggo Mortensen-film “The Road” lykkes det for alvor Rocksangeren Nick Cave og violinisten Warren Ellis at skabe musik, der holder uden billeder.

Det er stadig uhyggeligt, men først og fremmest uhyre melodiøst.

Erfaring med filmmusik

Cave og Ellis er ikke ligefrem nybegyndere, når det kommer til filmmusik.

Makkerparret har komponeret og indspillet musik til film som ”The Proposition”, ”The Road”, The English Surgeon” og ”The Girls Of Phnom Penh” og samlet det hele sammen med en række sjældenheder på sidste års svært tilgængelige dobbeltalbum ”White Lunar”.

Over to cd’er og hele 33 numre trak de to musikere sine fans gennem den ene uhyggelige instrumentale passage efter den anden. Det blev desværre alt for ensformigt.

Sammenhængende værk

På soundtracket til ”The Road” får vi 17 nye kompositioner af Cave og Ellis, som denne gang har formået af levere et sammenhængende og varieret værk, som man sagtens kan nyde uden at have set filmen.

Caves klaverspil og Warren Ellis’ sørgmodige omgang med violinen spiller stadig hovedrollerne i musikken, men modsat sidste års dobbeltalbum er der denne gang masser af gode melodier af komme efter.

De instrumentale sange er langsomme, sørgmodige og ind imellem ganske uhyggelige. Smukt er det dog også, ikke mindst på den storladne ”The Beach”.

Tilført Nick Caves vokal kunne sangen løfte sig yderligere i bandet The Bad Seeds.

Anmeldelse af Nick Cave And The Bad Seeds - DR Koncerthuset, Koncertsalen

13-05-2015: Den australske rockstjerne Nick Cave viste, at han stadig har rødder til punken. Under sin koncert i den fine koncertsal i DR Byen inviterede han et stort publikum op på scenen. Her sad det under en stor del af den medrivende koncert. Læs artikel

Anmeldelse af Nick Cave & The Bad Seeds - Live From KCRW

02-12-2013: Nick Cave & The Bad Seeds optræder for færre end 200 tilhørere på såkaldt liveplade. Læs artikel

Anmeldelse af Nick Cave and the Bad Seeds i Falconer Salen

09-11-2013: Fyrstelig mørkeleg – der dog i passager blev søvndyssende – da Nick Cave gav den første af to udsolgte koncerter i Falconer. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...