Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Anmeldelse af John Carpenter - Lost Themes | musik.guide.dk

Musik til den indre horrorfilm

Filmmusik
John Carpenter
Lost Themes
Sacred Bones Records

B971894033Z.1_20150208182211_000+GCNJ3747.1-0.jpg

Den amerikanske filminstruktør John Carpenter har haft en hobby med i årtier at kreere musik til sine horror- og sciencefictionfilm, og det er endt med, at hans lydbilleder er blevet til inspirationskilder for musikere langt ud over de filmgenrer, som amerikaneren har huseret i. Med ”Lost Themes” udgiver den 67-årige John Carpenter, hvad der er blevet kaldt hans første regulære soloalbum. Det er lavet med bl.a. hans søn, og kompositionerne gemmer sig aldrig i et hjørne. Numrene kan have enten en tyngde som et tungt rocknummer, eller de kan være elektronificerede, som om de huserede i nabolaget af dansemusikken. Mere end noget andet skinner det på mest godt og lidt ondt igennem, at John Carpenter har kreeret masser af stemninger til film. I det her tilfælde må man selv skabe filmene, og de bliver på grund af musikken sjældent hyggeligt selskab.

 

Anmeldelse: Nick Cave & Warren Ellis: The Road

11-01-2010: Nick Cave og Co. har indspillet et uhyggeligt, men vellykket soundtrack til ny film med Viggo Mortensen i hovedrollen.

Læs artikel

Anmeldelse af Beyoncé, Jack White m.fl. - The Great Gatsby

22-05-2013: Beyoncé, Lana Del Rey og Jack White huserer på nyt soundtrack. Dansk sangerinde har også fået en rolle på lydsporet. Læs artikel

Anmeldelse: Händel, Bach m.fl.: Christmas with Los Romeros

19-12-2011: De står måske nok som opfinderne af den klassiske guitarkvartet. Læs artikel

Anmeldelse: Bernard Herrmann: Moby Dick

07-10-2011: Det er 160 år siden, at Herman Melville sendte den gale Kaptajn Ahab til søs efter Moby Dick. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste på musik.guide.dk
Loading...